Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Full fart för Team Ragde Charges Joar Thele, Karstein Johaug, Kasper Stadaas, Andreas Nygaard, Johan Hoel och Anders Aukland. Team Ramudden och Lager 157 Ski Team får se upp till vintern. FOTO: Børre E. Helgerud.

Full fart för Team Ragde Charges Joar Thele, Karstein Johaug, Kasper Stadaas, Andreas Nygaard, Johan Hoel och Anders Aukland. Team Ramudden och Lager 157 Ski Team får se upp till vintern. FOTO: Børre E. Helgerud.

Team Ragde Charge ger full gas – de svenska teamen får se upp

Team Ragde Charge har under den gångna veckan tränat hårt i bröderna Auklands hemmatrakter i Tönsberg strax söder om Oslo.
– Vi har haft en mycket bra vecka med mycket träning och inklusive tre riktigt tuffa träningspass, säger teamchefen Jörgen Aukland till Längd.se.

Det är en hel del nytt med bröderna Auklands Pro Team inför Visma Ski Classics säsong XII. Nyligen fick vi veta att teamets nya namn är Team Ragde Charge - där teamet blir frontfigurer Ragde-koncernens nya satsning på laddning och grön mobilitet.

Nyss meddelande man också att Pro Teamet har en ny klädleverantör i Trimtex. Nu far teamet fram på vägarna i Tönsbergstrakten i nya röda dräkter.

Den gamle och… Anders Aukland och Andreas Nygaard är glada i att träna tillsammans. FOTO: Børre E. Helgerud.Den gamle och… Anders Aukland och Andreas Nygaard är glada i att träna tillsammans. FOTO: Børre E. Helgerud.

Den uppmärksamme i sociala medier har också kunnat notera att teamets åkare stakar fram på en ny typ av rullskida som ser längre ut än en traditionell rullskida och där bindningen ser ut att vara monterad längre fram.

Jörgen Aukland är lite hemlighetsfull kring rullskidan men säger så här:
– Det är en ny produkt som är på gång. Vi försöker optimera en rullskida för stakning. Då är det är bra att ha de bästa åkarna som testpiloter.

Nya spännande Aukland-rullskidor. FOTO: Børre E. Helgerud.Nya spännande Aukland-rullskidor. FOTO: Børre E. Helgerud.

Träningslägret i Tönsberg startade i söndags och avslutas i dag fredag med en lång rullskidtur.

– Det har varit riktigt bra dagar där vi tränat hårt med många mil på rullskidor och ätit gott där i mellan. Fokus har varit på de tre tuffa passen. Jag känner att vi verkligen har en solid grupp där Kasper Stadaas, Johan Hoel och Marte Mæhlum Johansen är fina nytillskott, berättar Jörgen Aukland.

Kan vi vänta oss att ni ska slå tillbaka mot svenska Team Ramudden och Lager 157 Ski Team under säsong XII?
– I vintras var Emil Persson och Lina Korsgren bäst men jag kan säga att det blir flera som vill vara vinnare till vintern. Det kommer minst sagt att bli tufft att vinna loppen. Man kan konstatera att det är många åkare som gör jobbet nu på sommaren.

Vad säger du om att Martin Johnsrud Sundby kommer in i Pro Touren?
– Martin är en stor profil och har tidigare visat vad han kan på Birken. Det blir spännande att se vad han kan göra på de andra tävlingarna.

Två åkare i Team Ragde Charge saknas på samlingen i Tönsberg, Oskar Kardin och Marit Björgen.

Kardin, Östersundaren som i vintras var lagets starkaste man, kommer inte in i Norge på grund av karatänsregler. Samma sak gäller Jörgens partner som teamchef, Magnar Dalen.

Björgen är just nu på inspelning av TV-programmet Sverige mot Norge.

– Men Marit ligger bra till i träningen. Damklassen kommer bli riktigt intressant i vinter, avslutar Jörgen.

Jörgen Aukland ger instruktioner inför ett av träningspassen. FOTO: Børre E. Helgerud.Jörgen Aukland ger instruktioner inför ett av träningspassen. FOTO: Børre E. Helgerud.

Senaste nyheterna

Fredrik Jonsson har kämpat i motvind i många år. I morgon åker han 15 kilometer klassiskt i den svenska landslagsdräkten på världscupen i Ruka. FOTO: Mathias Bergeld/Bildbyrån.

Krönika: Jonsson förtjänar en tålamodsmedalj

I åtta år var Fredrik Jonsson borta från elitskidåkningen på grund av sjukdomsproblem. Hela tiden med en dröm om att ta sig tillbaka till världseliten. I morgon får han återigen ta på sig landslagsdr...
Calle Halfvarsson hade ingen lyckad sprint på fredagen. Tar han revansch på 15 kilometer klassiskt i morgon? FOTO: Tomi Hänninen/Bildbyrån.

Startlistor 10/15 km klassisk stil Ruka

I morgon väntar 10 och 15 kilometer i klassisk stil vid världscupen i Ruka, Finland. Första start herrar är 10.15 och första start damer 13.30.