Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Max Novak förde Team Ramudden till seger i åttatimmars-stafetten Blink Classics Team Challenge på söndagskvällen. Här är Max med Lina Korsgren direkt efter målgång. FOTO: Från NRK:s sändning.

Max Novak förde Team Ramudden till seger i åttatimmars-stafetten Blink Classics Team Challenge på söndagskvällen. Här är Max med Lina Korsgren direkt efter målgång. FOTO: Från NRK:s sändning.

Team Ramudden vann Blink Classics Team Challenge!

Trion Lina Korsgren, Johannes Eklöf och Max Novak tog hem Blink Classics Team Challenge. På sista varvet ryckte Novak ifrån Team Eksjöhus Axel Jutterström med några kilometer kvar på åttatimmars-stafetten. Lager 157 Ski Team slutade trea. Tre svenska lag i topp före första norska laget, Team Ragde Charge, som fyra.
Uppdaterat med komplett resultat.

Efter drygt åtta timmars kamp på det 10,3 kilometer långa varvet runt Limavatnet i Gjesdal, Norge så var det de svenska långloppslagen som var starkast i Blink Classics Team Challenge.

Allra starkast var Team Ramudden som tog segern med 28,1 sekunders marginal till Team Eksjöhus. Lager 157 Ski Team var snudd på tre minuter bakom Team Ramudden på tredjeplatsen. Bästa norska lag blev Team Ragde Charge som fyra men de var nära åtta minuter bakom segrarlaget.

Länge var det fyra lag i täten innan Tord Asle Gjerdalen för Team XPND Fuel fick ge sig. Lager 157 Ski Team tappade sedan greppet om Team Ramudden och Team Eksjöhus när Britta Johansson Norgren fick möta herrmotstånd.

Ut på varv 18 av 20 så gick Emil Persson ut 58 sekunder bakom de två tätlagen och hämtade in till 38 sekunders marginal. Ut på varv 19 valde dock Team Ramudden och Team Eksjöhus att åka på snabbare hjul med Johannes Eklöf och Morten Eide Pedersen (lagen fick åka valfritt varv på lättare rullmotstånd). Marcus Johansson åkte det varvet på de ordinarie hjulen för Lager 157 Ski Team och tappade tid så marginalen var tre minuter upp för Emil Persson på slutvarvet.

I kampen om segern så lyckades Eide Pedersen få en liten lucka på Eklöf på 19:e varvet. Eklöf bet dock ihop och täppte luckan till växlingen.

På sista varvet så kunde Max Novak gå ifrån unge Axel Jutterström med några kilometer kvar av loppet och defilera i mål till seger med 28 sekunders marginal.

– När jag fick någon meter så var det bara att gå för det. Det var inte min plan att rycka ifrån, sa Novak i NRK:s sändning efter segern.

– Det var tungt under några av varven men jag fick tillbaka energi efter mycket godis. De två sista varven kändes riktigt bra, fortsatte Novak.

Team Eksjöhus Axel Jutterström var inte alltför besviken när han åkte in som tvåa.

– Jag var nervös inför sista varvet. Max var för stark för mig men jag är glad att vi kom tvåa och höll Lager 157 Ski Team bakom oss, sa Jutterström.

Resultat

Blink Classics Team Challenge
1. Team Ramudden: Lina Korsgren, Max Novak, Johannes Eklöf 8:09:40.4
2. Team Eksjöhus: Linn Sömskar, Axel Jutterström, Morten Eide Pedersen + 28.1
3. Lager 157 Ski Team: Britta Johansson Norgren, Emil Persson, Marcus Johansson + 2.58.9

4. Team Ragde Charge: Anikken Gjerde Alnaes, Karstein Johaug, Johan Hoel + 7:54.4
5. Team Engcon: Laila Kveli, Nils Persson, Torgeir Sulen Hovland + 9:10.4
6. Team XPND Fuel 1: Emilie Fleten, Tord Asle Gjerdalen, Thomas Ödegården  + 9:13.6

Komplett resultat.

Senaste nyheterna