www.langd.se

Jimmie Johnsson vann en tät fight med teamkompisen Oscar Persson på Skistart Ski Marathon i Långberget. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.
Jimmie Johnsson vann en tät fight med teamkompisen Oscar Persson på Skistart Ski Marathon i Långberget. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Team Serneke-dubbel på Skistart Ski Marathon

Det blev en solklar dubbelseger för Team Sernke-duon Jimmie Johnsson och Oscar Persson på Skistart Ski Marathon i Långberget.
Jimmie tog spurten tre tiondelar för Oscar.
Damklassen vann Lena Viklund, Högbo GIF, i överlägsen stil.

Jimmie och Oscar var inte med övriga teamkompisar på Kaiser Maximilian Lauf i Seefeld i helgen. Istället dominerade de stort i Långberget.

I mål var duon fyra minuter före trean, Krång Mikael Sandgren, IFK Mora SK. Sandgren höll Axel Bergsten, IFK Skövde och Linus Larsson, Karlslund, sju respektive 14 sekunder efter sig.

Lena Viklund solovann hela sju minuter före Susanne Hedlund, Bjursås IK. Trean Olivia Hansson, Karlslund var ytterligare runt 45 sekunder efter.

Resultat finns här.

 

Siste nyheter

Charlotte Kalla, Anna Dyvik och Hanna Falk är några av landslagsåkarna som tävlar på rullskidor i Trollhättan i slutet på augusti. FOTO: Svenska skidförbundet.

SVT livesänder från rullskidstävlingarna i Trollhättan

Saknar du att se de svenska skidstjärnorna på TV. Snart behöver du inte vänta längre. SVT kommer att sända två rullskidlopp under Alliansloppet Action Week i Trollhättan med de svenska landslagsåkarna...
Det blir säkerligen flera tuffa intervaller på rullskidbanan i Torsby framöver, precis som under senaste lägret. FOTO: Lukas Johansson/Svenska skidförbundet.

Längdlandslaget stannar i Sverige i höst

En fin vecka i Torsby är genomförd, där A-landslaget och Team BAUHAUS fått fin träning i både löparskorna, i skidtunneln och på rullskidorna uppför Torsbys alla fina höjder. Fler dagar i Torsby kommer...
Oskar Svensson ser fram emot vintern och VM i Oberstdorf. Den klassiska sprintbanan passar honom som hand i handske. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Nu är Oskar Svensson på rätt spår igen

Oskar Svensson är en av de mest lovande svenska längdåkarna. De 24-årige Falun Borlänge-åkaren spåddes en lysande framtid efter sitt JVM-silver i sprint 2014 men sedan har inte allt gått på räls. Glö...