Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Det blir ingen fortsättning för Team Serneke i långloppscirkusen Visma Ski Classics. FOTO: Team Serneke.
Det blir ingen fortsättning för Team Serneke i långloppscirkusen Visma Ski Classics. FOTO: Team Serneke.

Team Serneke tackar för sig

Team Serneke meddelar på sin hemsida att man avslutar sin långloppssatsning på skidor. Teamet har kört fyra säsonger i Visma Ski Classics.
– Även om denna säsongs resultat inte motsvarade förväntningarna så är jag väldigt stolt över vår bedrift att lyckas ha både en dam- och en herråkare på pallen på Vasaloppet, vilket var vårt största mål, skriver teamchefen Martin Holmstrand på hemsidan.

Holmstrand kan bland annat se tillbaka på att haft fyra olika åkare på prispallen under de fyra säsonger laget tävlat i Visma Ski Classcis. Det blev också en totalseger på herrsidan i sommarens motsvarighet på rullskidor, World Classic Tour, genom lagets norrman Anders Höst.

Åkarna som varit på pallen Ski Classics i Team Sernekes färger är Sara Lindborg, som bland annat varit trea på Vasaloppet 2017. Bob Impola blev tvåa på Vasaloppet 2018, Andreas Holmberg tvåa på Kaiser Maximilan Lauf samma vinter och Oskar Kardin åkte före Serneke när han var trea på Årefjällsloppet 2017.

– Långlopp är en fantastisk idrott och det är många härliga minnen man kommer att bära med sig från alla dessa år. När vi drog igång denna satsning så var min plan att driva teamet i max fem år men med den rådande situationen i vår omvärld så kändes detta som ett naturligt avslut vilket delades med vår huvudpartner, Serneke, skriver Holmstrand.

Siste nyheter

Lina Korsgren anställer cykeltränaren Mattias Reck för att stå emot Marit Björgen på Vasaloppet. FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Vasaloppssegraren Korsgren ska stoppa Björgen

Vasaloppssegrarinnan, Lina Korsgren, tar nu hjälp av Tour de France-tränare i kampen om att stoppa Marit Björgen från Vasaloppsseger. – Jag kommer anställa cykelproffstränaren, Mattias Reck, i Team R...
bild_grand_classics

Visma Ski Classics lanserar Grand Classics

Till säsong XI av Visma Ski Classics lanseras nu Grand Classics Grand Slam där följande fyra lopp ingår: Marcialonga, Jizerska Padesatka, Vasaloppet, och Birkenbeinerrennet. Ingen åkare har vunnit al...