Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Johan Kjölstad och hans lagkompisar i Team Skigo ser fram emot Alliansloppet.  FOTO: Felgenhauer/NordicFocus.
Johan Kjölstad och hans lagkompisar i Team Skigo ser fram emot Alliansloppet. FOTO: Felgenhauer/NordicFocus.

Team Skigo ser fram emot Alliansloppet

Den kommande säsongen har Team Skigo som mål att sätta prägel på Ski Classics. Därför startar teamet tävlingssäsongen med Alliansloppet
I Alliansloppet får åkarna mäta sig med de allra bästa. Team Skigo ser Alliansloppet som ett mycket spännande arrangemang och 48 kilometer stakning är det som teamet behöver i uppladdningen inför Ski Classics-säsongen och för att lyckas i Vasaloppet 2014.

– Jag vill skryta över Alliansloppet som har lyckats med att få ett så starkt startfält. Det är ingen annan tävling för Ski Classics-teamen som har ett så vasst startfält. Det här blir den viktigaste rullskidtävlingen för Team Skigo i sommar, säger teammanagern Henrik Kvissel.

– Förra säsongen gav mycket erfarenheter. Vi hade goda resultat med Johan Kjölstad i Marcialonga och Vasaloppet men vi saknade en riktig fullträff. Det ska vi få till i år, berättar Kvissel vidare.

För att lyckas kommande säsong har Team Skigo förstärkt laget med John Kristian Dahl. John Kristian är en kapacitet för teamet. Han har kommit in med flera intressanta inslag i träningen och gett de andra åkarna en riktig vitamininjektion.

För att prestera kommande säsong har också Team Skigo fokuserat mer på stakning. Ski Classics-loppen har nästan blivit rena stakningstävlingar. Auklandsbröderna har verkligen satt standarden här.

– För att att vi i Team Skigo ska knappa in på Team Xtra Personell och Team Coop och de andra lagen har vi valt att fokusera mer på stakning. Detta genom att många hårda träningspass samt att träna med åkarna i COOP och TXP, säger Henrik Kvissel och berättar vidare;

– Vi hade ett bra läger på Sognefjäll där killarna fick träna med TXP. Under lägret pratade vi mycket med varandra och vi kom fram till att vi borde vara med i samma tävlingar som de. Jörgen Aukland berömde Alliansloppet mycket och gav oss rådet att vara med. Nu ser vi fram emot starten 24 augusti.

Följande åkare från Team Skigo åker Alliansloppet:

Johan Kjölstad
John Kristian Dahl
Tore B Berdal
Chris A Jespersen

Läs mer om Team Skigo här.

Skigo:s hemsida:
www.skigo.se

Siste nyheter

Johan Eriksson med Auklandbron i bakgrunden. FOTO: Vasaloppet/Alexander Winther.

Johan Eriksson är tillförordnad VD för Vasaloppet

Vasaloppets utvecklingschef Johan Eriksson har utsetts till tillförordnad VD för Vasaloppet. En post han kommer att inneha åtminstone det kommande halvåret. Närmast på programmet står den digitala va...