Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Team SkiProAm åker XCTTT i Östersund och utmanas av ett lag från Ski Team Sweden. FOTO: SkiProAm.
Team SkiProAm åker XCTTT i Östersund och utmanas av ett lag från Ski Team Sweden. FOTO: SkiProAm.

Team SkiProAm åker Maxim XCTTT

Tidigare har arrangörerna av nya lagtempot Maxim XC presenterat sju klara herrlag.
Nu meddelas också två damlag är klara för tävlingen. Tjejlångloppsteamet SkiProAm möter Ski Team Sweden.
– Vi tycker detta ska bli jätteroligt, säger SkiProAm:s teamchef Ole Jörgen Wold.

Svenska skidförbundet kommer med ett team lovande tjejer för framtiden och de får möta världens första långloppsteam för enbart tjejer, Team SkiproAm.

– Vi har ju ingen erfarenhet av en sådan här tävling. Vi får utvärdera efteråt, säger Ole Jörgen.

SkiProAm ligger på träningsläger i Vålådalen i veckan innan tävlingen. Det blir förstås en hel del hård träning. Det är ju långt kvar till premiären av Swix Ski Classics i Jizerska 12 januari.

– Vi kommer inte att toppa oss till lagtempot. Det blir ett inslag i träningen. Men ett mycket positivt sådant, säger Ole Jörgen.

Annat blir det kanske nästa år. Planer finns på att ha ett lagtempo som start på Swix Ski Classics-säsongen. Då med poäng till lagen som sedan följer med till lagtävlingen som ingår i Ski Classics.

Sedan tidigare klara herrlag i XCTTT är: Centric, Leasplan Go, Helsinge Ski Team, Coop Norge, Ski Team Sweden (Svenska skidförbundet), Team United Bakeries samt ett klubblag från IFK Mora SK.

Världspremiären av MAXIM XCTTT  sker 1 december på skidstadion i Östersund och hålls i samband med världscuppremiären i skidskytte.

Tävlingen direktsänds på TV4 i Sverige och TV2 i Norge .

Läs mer på:
xcttt.com

Siste nyheter

Anton Karlsson drar före Emil Persson, Marcus Johansson och Andreas Holmberg på dagens träningstävling i Liared utanför Ulricehamn. FOTO: Fredrik Ljungström.

Anton Karlsson en sekund före Marcus Johansson

På söndagen genomförde Lager 157 Ski Team en träningstävling över 46 km på rullskidor i Liared utanför Ulricehamn. Totalt kom 40 åkare till start. Kampen om segern stod mellan tre av Lager 157 Ski Te...