Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

eodor Peterson, till höger,  var bäst av de svenska herrarna i sprintkvalet i Ruka med en sjätte plats. Oskar Svensson åkte också bra och gick vidare som tredje svensk som 16:e man. Bilden från premiären i Bruksvallarna. FOTO: Johan Trygg/Längd.se

eodor Peterson, till höger, var bäst av de svenska herrarna i sprintkvalet i Ruka med en sjätte plats. Oskar Svensson åkte också bra och gick vidare som tredje svensk som 16:e man. Bilden från premiären i Bruksvallarna. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Teodor Peterson kvalsnabbast av svenskarna

Precis som på damsidan gick fem av sex svenska åkare vidare från sprintkvalet i Ruka. Bäst åkte Teodor Peterson som hade sjätte tid. Snabbast i kvalet var norske supertalangen Johannes Hoesflot Klaebo.

Peterson var 2,31 sekunder bakom Klaebo på sjätte plats. Calle Halfvarsson dryga sekunden efter som nia och Oskar Svensson blev 16:e ytterligare knappt två sekunder efter.

Johan Edin och Emil Jönsson klarade kvalet med knappa halvsekunden som 23:a och 24:a. Carl Quicklund fick respass som 45:a men var mindre än sekunden bakom Sami Jauhojärvi som tog sista kvalplatsen som 30:e man.


Resultat sprintkval, Ruka
Herrar 1,4 km klassisk stil

1. Johannes Hoesflot Klaebo
2. Alexander Panzhinskiy
3. Marko Kilp
4. Ari Luusa
5. Anssi Pentsinen
6. Teodor Peterson

9. Calle Halfvarsson
16. Oskar Svensson
23. Johan Edin
24. Emil Jönsson

45. Carl Quicklund

Komplett resultat från kvalet finns här.

 

Senaste nyheterna

pod_maccan

Podcast med Marcus Johansson

I senaste avsnittet av Visma Ski Classics podcast, Livigno2Levi, långloppsåkaren Marcus Johansson, Lager 157 Ski Team. Podden finns på Spotify och där du hittar poddar.
Martin Ponsiluoma går ut med startnummer 9 på lördagens jaktstart i Kontiolahti. FOTO: Kalle Parkkinen/Bildbyrån.

Startlistor skidskyttevärldscupen Kontiolahti lördag

I morgon lördag fortsätter skidskyttevärldscupen i finska Kontiolahti. Herrarna åker jaktstart och damerna stafett. Vi kan se fram emot spännande och roliga tävlingar med tanke på de svenska åkarnas s...