Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Delar av Viaplay Vinters team, från vänster Gustav Almqvist, analytiker, Peter Jihde, programledare, Katarina Hultling, programledare, Johanna Ojala, programledare, Kajsa Kling, alpin expert, Teodor Peterson, längdåkningsexpert. FOTO: Karl Nordlund/NE

Delar av Viaplay Vinters team, från vänster Gustav Almqvist, analytiker, Peter Jihde, programledare, Katarina Hultling, programledare, Johanna Ojala, programledare, Kajsa Kling, alpin expert, Teodor Peterson, längdåkningsexpert. FOTO: Karl Nordlund/NENT Group.

Teodor Peterson ny expert hos Viaplay Vinter

Med en knapp månad kvar innan sändningarna inleds presenterar Viaplay Vinter hela sitt team av vintersportprofiler. Ny bland profilerna är OS-silvermedaljören Teodor Peterson.
– Det känns inspirerande att ansluta till teamet, alla är nyfikna och på hugget och vill förmedla ytterligare en dimension av skidsporterna, säger NENT Groups nya längdåkningsexpert Teodor Peterson i ett pressmeddelande.

Den 20 november är det stor premiär för Viaplay Vinters sändningar från FIS (Internationella skidförbundet) rättigheter där världscupen i längdåkning, alpint, backhoppning, nordisk kombinastion, snowboard, freestyle och freeskiing ingår samt även världsmästerskapen 2023 och 2025.

NENT Group-kanalen TV6 kommer att sända allt från världscupsäsongen i längdåkning, upp till hälften av de alpina tävlingarna, och ett urval från freestyle och backhoppning.

NENT Group har samlat en lång rad experter och kommentatorer inför vintern.

– Jag tycker att vi samlat en riktigt intressant mix av nya spännande namn och erfarna profiler, säger Jonas Berg, exekutiv producent NENT Group.

Till den senare kategorin räknas Katarina Hultling, som är Sveriges kanske absolut viktigaste kvinnliga pionjär inom sportjournalistik. Hon kommenterar redan konståkning för NENT Group, men nu växer uppdraget till att inkludera även programledarrollen i Viaplay Vinter.

– Det känns lite nervöst men spännande och hedrande. Som den pionjär jag är i olika sammanhang så är det fantastiskt roligt att vara med i en nysatsning som Viaplay Vinter. Det var en fråga som inte gick att tacka nej till, säger Hultling som blir en av fem programledare i studion under vintern – Johanna Ojala, Peter Jihde, Suzanne Sjögren och Lovisa Lagerkvist Giertta de övriga.

Den 27-28 november är det dags för längdskidåkarnas första världscuptävlingar i finska Ruka. Förväntningarna är skyhöga på de svenska stjärnorna med Frida Karlsson och Ebba Andersson i spetsen.

– Det vore konstigt annars. En jämn, hög kapacitet innebär att svenskorna alltid är på pallen, och försäsongen skvallrar om att fler kan kliva upp där under vintern, säger Teodor Peterson som även tror på en framgångsrik vinter för herrarna:

– Jens Burman, William Poromaa och Oskar Svensson tog ett kliv förra året och visade att de på allvar är med i världseliten. Jag tror vi kommer få se pallplatser och segrar både på sprint och distans.

NENT Groups FIS-rättigheter
Världscupen i alpint, längdskidåkning, backhoppning, nordisk kombination, snowboard, freestyle och freeskiing samt världsmästerskapen 2023 och 2025. 

Så sänder Viaplay Vinter
Viaplay: Vintersportens nya hemvist direktsänder alla tävlingar från NENT Groups skidsporträttigheter samt erbjuder fullmatade studiosändningar, extramaterial och mycket annat med 48 timmars reprisfunktion och utan reklam.

TV6: Sänder allt från NENT Groups längdskidåkningsrättigheter, upp till hälften av de alpina tävlingarna, ett urval av tävlingar från freestyle och backhoppning, och med potential att visa urval från resterande FIS-discipliner.

V sport vinter: Ny dedikerad vintersport-kanal som kommer att direktsända från en stor del av NENT Groups FIS-rättigheter – upp till hälften av de alpina tävlingarna, ett urval från snowboard, freestyle, freeskiing, backhoppning, nordisk kombination samt även konståkning, skridsko och ishockey från NHL. Lanseras den 1 november.

Viaplay Vinters team
Programledare: Johanna Ojala, Peter Jihde, Katarina Hultling, Suzanne Sjögren, Lovisa Lagerkvist Giertta. 
Längdskidåkning: Johan Olsson, expert, Anna-Karin Strömstedt, expert, Teodor Petersson, expert, Per Forsberg, kommentator.
Alpint: Frida Hansdotter, expert, Kajsa Kling, expert, Jessica Lindell Vikarby, expert, Janne Blomqvist, kommentator.
Skicross: Rickard Olsson, kommentator, Lars Lewén, expert.
Reportrar: Lovisa Lagerkvist Giertta, Ludvig Holmberg , Andreas Odén.
Freeskiing: Jesper Norén, kommentator, Emma Dahlström, expert. 
Freestyle: Jonas Lundblad, kommentator puckelpist, Martina Schriwer, expert puckelpist, Marie Lindgren, kommentator hopp. 
Snowboard: Pontus Ståhlkloo, kommentator halfpipe, Big Air och Slopestyle, Maria Danielsson, kommentator snowboardcross, Tobias Lyon, kommentator alpint.
Konståkning: Katarina Hultling, kommentator, Angelica Olsson, expert.
Skridsko: Tomas Gustafson, kommentator.
Shorttrack: Daniel Jansson, kommentator, Linda Liljendahl, kommentator.
Analytiker: Gustav Almqvist. 

Senaste nyheterna

Hanna Öberg på väg att lämna skjutvallen vid landslagets träning på Östersunds skidstadion på tisdagen. FOTO: Per Danielsson.

Det är skjutprestationen som avgör

Det är skyttet som avgör tävlingar i skidskytte. Det visar analys av 5000 starter och 17 skidskyttesäsonger som forskare vid Mittuniversitetet i Östersund gjort. Det är den hittills mest omfattande v...
Vauhtis fabrik i Joensuu, Finland, brann ner till grunden i går.

Vallatillverkaren Vauhtis fabrik brann ner

En av de största vallatillverkarna, finska Vauhti, drabbades i går av att hela produktionsdelen av fabriken brann ner till grunden. Fabriken är belägen i Joensuu. Upp till 10 000 liter kemikalier för...
Johannes Hösflot Kläbo utan Viaplays logotyp på tävlingsdräkten vid värlscupen i Ruka, Finland i helgen. FOTO: Tomi Hänninen/Bildbyrån.

Kläbo i konflikt med norska förbundet

Den norska fixstjärnan Johannes Hösflot Kläbo hotar med att stå över helgens världscuptävlingar på hemmaplan i Lillehammar. Det handlar om att Kläbo inte vill ha Viaplays logotyp på det norska landsl...