Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Inski XC Trainer är en prisvärd stakmaskin för hemmabruk. FOTO: Inski.
Inski XC Trainer är en prisvärd stakmaskin för hemmabruk. FOTO: Inski.

Test: Inski XC Trainer - stakmaskin

Vi har under våren testat en stakmaskin för hemmabruk - Inski XC Trainer.
Det är en riktigt prisvärd stakmaskin som är lätt att använda på olika platser i hemmet eller på andra ställen, då man enkelt sätter den i en dörrkarm.

Att träna på stakmaskin inför (och under) skidsäsongen har blivit allt mer vanligt på senare år med tanke på hur stor del av skidåkningen som idag består av stakning.

Att gå till ett gym med stakmaskin är förstås ett alternativ. Eller så köper man en stakmaskin till hemmet. Det kan dock kosta ganska mycket och det gäller att ha en lämplig plats att ha den på.

Nu finns dock ett mycket intressant alternativ för hemmabruk. Inski XC Trainer har ett pris på 2 500 kronor och behöver ingen fast installation eller fast plats. En dörröppning med en dörrkarm är vad som behövs. Inski XC Trainer är anpassad för en dörrkarm som är 61-81 centimeter bred och 12-16 centimeter djup. Stakmaskinen är fäst på en pull-up bar som man fäster i dörrkarmen.

Inski XC Trainer är fäst på en pull-up bar som man fäster på ett lätt sätt i en dörrkarm. FOTO: Inski.Inski XC Trainer är fäst på en pull-up bar som man fäster på ett lätt sätt i en dörrkarm. FOTO: Inski.

Under våren har vi testat Inski XC Trainer och vi är mycket nöjda med hur bra den fungerar. Är man van vid en mer avancerad stakmaskin med display så får man tänka om lite men vi ser det inte som något problem, snarare kanske tvärt om. Många motionärer hänger upp sig på tider och jämför sig med andra när de använder de dyrare maskinerna. Vi tror att det är bättre att fokusera på en skidlik teknik under träningen istället.

Motståndet Inski XC Trainer ställs in genom att man flyttar bromsmagneter upp eller ner. Man lär sig snabbt vilket motstånd man vill köra på vid olika typer av pass.

Man kan även använda maskinen för diagonal då separata rullar används för respektive handtag. Ett bra sätt för att variera träningen.

Inski XC Trainer fungerar också fint för diagonal. FOTO: Inski.Inski XC Trainer fungerar också fint för diagonal. FOTO: Inski.

Vi själva har mest använt maskinen för olika typer av intervallträning. Ska man köra ett längre ”distanspass” så är det skönt med någon form av underhållning från en TV- eller datorskärm.

Vi kan definitivt rekommendera Inski XC Trainer för alla typer av skidåkare. Ett klart prisvärt och flexibelt alternativ för att komma starkare och bättre förberedd till vintern. Givetvis också ett bra träningsalternativ vintertid för den som inte har tillgång till snö.


Läs mer på: www.inski.se

 

Siste nyheter

Nu finns ett stomprogram för rullskidtävlingar 2020 his Svenska skidförbundet. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Stomprogram rullskidor 2020

Svenska Skidförbundets arbetsgrupp för rullskidor har fastställt 2020 års stomprogram för rullskidor. Stomprogrammet innehåller de största rullskidstävlingarna i landet kommande sommar samt datum för...
Linn Sömskar blev bäst av de svenska åkarna i Skandinaviska cupen som tvåa. FOTO: Bildbyrån/Vegard Wivestad Grött.

Slutresultat i Skandinaviska cupen

Säsongens Skandinaviska Cup avslutades efter att sex deltävlingar genomförts under vintern. Bästa svenska åkare i cupen var Linn Sömskar, IFK Umeå och Maria Nordström, Borås SK, som blev tvåa och tre...