Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
William Poromaa och Frida Karlsson visade fin sommarform när båda slog nytt rekord på Hallstatestet. FOTO: Instagram William Poromaa.

William Poromaa och Frida Karlsson visade fin sommarform när båda slog nytt rekord på Hallstatestet. FOTO: Instagram William Poromaa.

Testrekord av både Poromaa och Karlsson

28-gradig värme i ett soligt Sollefteå stoppade inte paret William Poromaa och Frida Karlsson från att båda sätta nytt rekord på det så kallade Hallstatestet. Frida slog sitt eget rekord från i fjol och William slog i sin tur Dan Marsch rekord som stått sig i hela 30 år.

– Jag är otroligt stolt och glad över att jag kan säga att det numera är jag som är rekordhållare med tiden 7.49, skriver Poromaa själv på Instagram.

Hallstatestet är en 1 800 meter lång bana upp för Hallstaberget i Sollefteå, där medellutningen ligger på tolv procent. Testet har använts av skidåkare under många år och på herrsidan har ingen klarat Dan Marsch tid som han satte för 30 år sedan förrän än William Poromaa nu klarade det, med en sekunds marginal.

Att William Poromaa sprang på 7.49 är helt klart en mycket bra indikation på att statusen på svensk längdåknings ”frälsare” är god. Enligt uppgift är till exempel Johan Olsssons bästa tid på testet 7.58. Fin form på dagens test visade också Fredrik Andersson som nådde "målet" på nytt "pers" 7.59.

I fjol så slog Frida Karlsson till med en rejäl putsning av Ebba Anderssons rekord på testet. Ebba hade då gjort 8.56 innan Frida sprang på 8.36. Nu putsade Frida sin egen tid till 8.28 och visade att hon liksom pojkvännen William ligger bra till i förberedelserna inför OS-vintern.

Senaste nyheterna

a_aukland_orsa2levi

Podcast med Visma Ski Classics legend Anders Aukland

I senaste avsnittet av Visma Ski Classics podcast Orsa2Levi så intervjuar Teemu Virtanen Visma Ski Classics legenden Anders Aukland. Han har 16 segrar i Visma Ski Classics och håller sig fortfarande i...
Både Lina Korsgren och Emil Persson kommer till start i Vaajmarathon. FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh. FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Vaajmarathon med ett sylvasst startfält

Imorgon avgörs Vaajmarathon för första gången som ett Visma Ski Classics Challenger event. Banan sträcker sig över 45 kilometer i klassisk teknik och har lockat några riktiga höjdare till start i Rötv...
Jens och William jagar nya mästerskapsmedaljer till Åsarna FOTO: Anton Karlsson / Längd.se

Burman och Poromaa i gamla OS-hjältars fotspår

Byn Åsarna i södra Jämtland har alltid haft en stark tradition av längdskidor. Många av våra största hjältar och hjältinnor genom tiderna har tävlat för Åsarna IK. Thomas Wassberg, Torgny Mogren, Jan ...