Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Therese Johaug har under torsdagen hållt presskonferens med norsk media. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Therese Johaug har under torsdagen hållt presskonferens med norsk media. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Therese Johaug intervjuad i Norge

Sju norska medier var inbjudna till en presskonferens med Therese Johaug vid lunchtid på torsdagen.
– Folk får tro vad de vill, men min version är sann. Jag blir väldigt ledsen när folk inte tror på det jag säger, sa Johaug bland annat i intervjun med norska nyhetsbyrån NTB.

I intervjun med NTB framkom inte något nytt från Johaug. Hon upprepade vad hon sa på presskonferensen för ett par veckor sedan.

– Den här berättelsen är så sann som det går att få den. Jag fick ett sår på läppen som gjorde väldigt ont. Jag fick salvan av Fredrik. Jag använde den i tio dagar, sa Therese.

Johaug fick frågan om hon kunde gjort något annorlunda och svarade så här:

– Jag fick salvan av min läkare, och han är den som jag i slutändan frågar hela tiden. Det var han som köpte salvan, det var han som sade att salvan inte stod på dopningslistan och jag trodde på det till hundra procent, säger Therese Johaug

Det var åter en mycket tagen och ledsen Therese under intervjun. Hon kunde berätta att hon fått mycket support hemma i Norge.

– Jag har fått ett enormt stöd från det norska folket. Jag har fått så mycket kärlek, som jag värdesätter otroligt högt. Tjejerna i laget och hela stödapparaten har stöttat mig enormt genom den här svåra tiden. Detsamma gäller min familj, inte minst Nils Jakob (pojkvännen), som har varit den viktigaste personen. Han har varit helt enastående. Jag hade inte klarat det här utan honom.

Vilket straff hon kommer att få ville hon inte ens spekulera i:

– Nej, jag får bara förhålla mig till det som domstolen bestämmer sig för. Jag har inget annat att säga.

Senaste nyheterna

Martin Ponsiluoma går ut med startnummer 9 på lördagens jaktstart i Kontiolahti. FOTO: Kalle Parkkinen/Bildbyrån.

Startlistor skidskyttevärldscupen Kontiolahti lördag

I morgon lördag fortsätter skidskyttevärldscupen i finska Kontiolahti. Herrarna åker jaktstart och damerna stafett. Vi kan se fram emot spännande och roliga tävlingar med tanke på de svenska åkarnas s...
fis_bild

Längdvärldscupens final i Peking ställs in

Internationella skidförbundet, FIS, har tillsammans med organisationskommittén för OS i Peking, kommit överens om att mot bakgrund av den nuvarande globala situationen med Covid-19 så kommer inga för-...