Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Trefaldige Marcialongavinnarenn Tord Asle Gjerdalen får inte fortsätta i Team Ragde Eiendom. Här är Tord vid La Diagonela i vintras där han blev tvåa. FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.
Trefaldige Marcialongavinnarenn Tord Asle Gjerdalen får inte fortsätta i Team Ragde Eiendom. Här är Tord vid La Diagonela i vintras där han blev tvåa. FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Tord Asle Gjerdalen ut från Auklands team

Det händer saker i norska långloppslaget Team Ragde Eiendom inför nästa vinter.
Trefaldige Marcialongavinnaren Tord Asle Gjerdalen får lämna laget.
– Det har varit ett oerhört svårt val, men vi har landat vid att vi vill bygga laget runt Petter (Eliassen) och Andreas (Nygaard), samtidigt som vi vill signa två till tre tjejer som kan utmärka sig, säger team manager Jörgen Aukland till langrenn.com.

Tord Asle Gjerdalen kom till bröderna Auklands team inför säsongen 2014/2015 efter en lång och framgångsrik karriär i norska landslaget med bland annat två VM-guld i stafett (2011, 2013) och individuella VM-brons på femmilen i Holmenkollen 2011 och på 15 kilometer skejt i Val di Fiemme 2013.

I långloppsvärlden gjorde han succé direkt. Totalt har Tord vunnit tio Ski Classics-lopp och har mängder med pallplatser och har snudd på bara placeringar topp tio. Sticker ut gör förstås de tre raka segrarna i Marcialonga 2015-2017.

– Tord har bidragit mycket till teamet och varit i framkant inom utvecklingen när det gäller stavar och utrustning, säger Jörgen Aukland till langrenn.com.

Men trots det får 36-åringen nu inget fortsatt kontrakt.

Nyligen blev det klart att lagets två tjejer gångna vinter Emile Fleten och Thea Krokan Murud lämnar teamet efter eget val. Fleten, som var tvåa på Jizerska i vinter, går till Team Koteng. Krokan Murud väljer att satsa traditionellt igen.

Det här innebär att Team Ragde Eiendom nu har intensifierat jakten på damåkare som vill satsa på långlopp.

– Vi har turen att ha en extremt dedikerad sponsorgrupp. De är verkligen engagerade och för dem är engagemanget för laget mycket mer än en logotyp. Detta innebär att vi kan fortsätta våra ansträngningar med målet att vara det ledande långloppsteamet. Vi hoppas att vi hittar tjejer som kommer att vara med på den resan, avslutar Aukland.

Det blir nu intressant att se var Gjerdalen hamnar i för team eller om han avrundar karriären. Det blir också spännande att se vilka damåkare Team Ragde Eiendom lyckas fånga.

Siste nyheter

Lina Korsgren anställer cykeltränaren Mattias Reck för att stå emot Marit Björgen på Vasaloppet. FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Vasaloppssegraren Korsgren ska stoppa Björgen

Vasaloppssegrarinnan, Lina Korsgren, tar nu hjälp av Tour de France-tränare i kampen om att stoppa Marit Björgen från Vasaloppsseger. – Jag kommer anställa cykelproffstränaren, Mattias Reck, i Team R...