Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
JESPER MODIN var den förste svensken som fick lämna in i årets Tour de Ski med magsjuka. Här från prologen. Foto: MOA MOLANDER KRISTIANSEN

JESPER MODIN var den förste svensken som fick lämna in i årets Tour de Ski med magsjuka. Här från prologen. Foto: MOA MOLANDER KRISTIANSEN

Touren skördar sina offer

Tour de Ski är en tuff tävling – nu börjar den skörda sina offer.
Startlistan blir mindre för varje dag och efter kvällens fristilssprint i Prag förväntas nästan halva startfältet försvinna innan maratonresan till Italien…

Jesper Modin var första svensk som fick lämna in med magsjuka efter en stark prolog. Än så länge hänger de övriga svenskarna med, men flera kommer att åka hem efter Prag-etappen. Bland dessa är Hanna Brodin, Teodor Peterson och kanske några till.
Däremot är Emil Jönsson efter sin fina insats sugen på att fortsätta och kan möjligen nå söndagens mål på toppen av Alpe Cermis i Val di Fiemme.

Alla tappar någon

Nästan alla nationer tappar någon under Touren – det är som cyklingens motsvarighet Tour de France där nästan inget lag kommer till mål med alla de nio som startade.
Igår förlorade Norge sin första åkare då Roger Aa Djupvik fick åka hem med sjukdom.
Schweiz förlorade Silvana Bucher, som hade otur i prologen och missade starten med nästan halvminuten sedan bindingen hängt sig.
Och flera landslags har rena sprinters på start. Det är lite troligt att många av dessa åker med på tisdagens resa över 80-90 mil mellan Prag och italienska Toblach-Dobbiaco.
Några åker till München sent på måndagskvällen och sover över där. Medan andra – som Norge med Tour-ledaren Petter Northug – sover över i Prag och tar hela sträckan på tisdag.

Tyskland drabbas hårt

Första hemmanationen i Touren var Tyskland, som också kom till start med den största truppen. Nu faller det tyska laget ihop, även om det var planerat på förhand.
Prolog-femman Miriam Gössner åkte bara en tävling och är tillbaka i skidskytte kommande helg i IBU-cupen i Altenberg. Men hon är redan OS-klar som längdåkare…
Igår fick Steffi Böhler, ett av hoppen i sammanlagda listan, lämna in med en envis förkylning. Och efter Prag-etappen tar man bort Claudia Nystad som behöver vila, samt både Manuela Henkel, Nicole Fessel och Denise Herrmann. Det betyder att bara Evi Sachenbacher Stehle och Katrin Zeller förväntas nå målet i Val di Fiemme.
De tyska herrarna reste sig efter en dålig säsongsstart på hemmaplan i Oberhof och Axel Teichmann ligger tvåa sammanlagt. Tillsammans med rutinerade Tobias Angerer, Rene Sommerfeldt och Tom Reichelt förväntas han fullfölja Touren. Men de övriga tyskarna försvinner troligen på vägen. 

Senaste nyheterna

Anton Karlsson fortsätter inom Visma Ski Classics. Nu som Sports Manager i företaget Wsportsmedia, som driver Visma Ski Classics. FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Anton Karlsson fortsatt en del av Visma Ski Classics

Nyligen kom beskedet att Anton Karlsson, Lager 157 Ski Team, avslutar sin karriär. Vasaloppstvåan försvinner dock inte från Visma Ski Classics. Karlsson blir anställd som Sports Manager av Wsportsmed...
recap_XI_cover

Podcast – Recap Visma Ski Classics säsong XI

I senaste avsnittet av Visma Ski Classics podcast Livigno2Levi så sammanfattar Teemu Virtanen säsong XI tillsammans med Visma Ski Classics VD David Nilsson och Vasaloppstvåan Anton Karlsson som nylige...
Emilie Fleten är en eftertraktad åkare efter en mycket stark säsong i Visma Ski Classics. Hamnar hon i ett svenskt eller norskt lag säsong XII? FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Silly Season: Svenska Pro Team jagar norska Fleten

Flera svenska och norska långloppsteam vill skriva kontrakt med norska Emilie Fleten som slutade trea i Visma Ski Classics säsong XI. – Jag hade inte räknat med att så många lag skulle vara intresser...