Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
VM-silver till Linn Sömskar och Ludvig Berg och brons till Anton Grahn på rullskid-VM i Italien. FOTO: Svenska skidförbundet.

VM-silver till Linn Sömskar och Ludvig Berg och brons till Anton Grahn på rullskid-VM i Italien. FOTO: Svenska skidförbundet.

Tre svenska VM-medaljer på supersprinten

Det blev två silver och ett brons för de svenska åkarna på supersprinten vid rullskid-VM i Italien på fredagskvällen. Linn Sömskar följde upp gårdagens guld med silver och i juniorklassen blev Ludvig Berg tvåa och Anton Grahn trea.

I damklassen gick Linn Sömskar till final där hon fick ge sig mot ryskan Olga Letucheva. En stark tävling gjorde också Jackline Lockner som slutade femma.

I herrjuniorklassen var det Ludvig Berg som tog sig till final där han fick se sig slagen av Pavel Makarov från Ryssland. I B-finalen var Anton Grahn starkast och grejade ett brons före en annan ryss, Matvey Zykov. Tredje svenske junioren, Harald Ekenberg, blev sexa.

I herrklassen vann den Italienske favoriten Emanuele Becchis före ryske Dmitriy Voronin. Bronset delades av Norges Ragnar Bragvin Andresen, Linn Sömskars pojkvän, och ryssen Ivan Zhilinskiy. Erik Silfver blev 14:e och Alfred Buskqvist 16:e.

I damjuniorklassen slutade Mira Göransson elva.

I morgon lördag fortsätter VM-tävlingarna med sprintstafetter.

Resultat

Damer

Herrar

Damjuniorer

Herrjuniorer

Senaste nyheterna

På lördag 30 oktober öppnar Trysil 6,5 kilometer längdspår med sparad snö från förra vintern. FOTO: Jonas Sjögren.

På lördag startar längdskidsäsongen i Trysil

Trysil öppnar 6,5 kilometer längdspår på lördag och i år återkommer de stora träningsgrupperna och klubbarna efter coronaåret som satte stopp för den typen av samlingar, berättar man i ett pressmeddel...
Runar Skaug Mathisen är en norsk profil i Visma Ski Classics som i vinter representerar svenska Lager 157 Ski Team. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Norske Runar om tuff svensk träning

Norska långloppsåkaren Runar Skaug Mathisen förbereder sig för sin första säsong i svenska Lager 157 Ski Team. Vi tog ett snack med den ståtlige norrmannen i samband med teamets läger på Hallandsåsen...