Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Daniel Richardsson defilerade hem tredje raka guldet till Hudiksvall i SM-stafetten. FOTO: SVT.

Daniel Richardsson defilerade hem tredje raka guldet till Hudiksvall i SM-stafetten. FOTO: SVT.

Tredje raka segern för Hudiksvall

Det blev Hudiksvall och Åsarna som gjorde upp om segern i herrklassen vid dagens SM-stafett.
När Anders Södergren ryckte ifrån Tiio Söderhielm på slutet av andra sträckan var saken klar. Daniel Richardsson kunde sedan defilera hem tredje raka segern till hälsingarna.
- Anders och Fredrik gav mig ett bra utgångsläge. Det var bara att förvalta det, sa Daniel till SVT efter målgång.

Åsarna gjorde vad de kunde för att utmana Hudik. Teodor Peterson körde hårt på första och grillade Fredrik Jonsson ordentligt. In mot växling hade Teodor skapat en bra lucka men lyckades köra fel i växlingsfållan och lagen växlade samtidigt.

Tiio Söderhielm åkte sen bra på andra men när Anders Södergren slog till med ett ryck i sista motlutet fick han släppa. Vid växlingen var avstånet elva sekunder.
- Jag öppna rätt hårt och sen drog jag ifrån Lars sakta men säkert, förklarade Daniel och fick det att låta hur lätt som helst.

I kampen om bronset blev det mer dramatiskt med flera svängningar under tävlingens gång. Det var hemmaklubben Falun-Borlänge som bärgade bronset före dalakokurrenten IFK Mora. Adam Steen krigade sig in som trea på förstasträckan då Anders Solin för Mora hade det tyngre och växlade sjua.
På andra åkte Martin Johansson upp Mora till tredjeplatsen och passerade Kalle Gräfnings i Falun-Borlänge.

På sista sträckan var dock Simon Andersson den starkaste och kunde åka in David Frisk och gå ifrån honom på slutet av sträckan

Åsarna lag 2 bästa andralag som femma följt av Östersund och IFK Mora lag 2.

Senaste nyheterna

Emilie Fleten är en eftertraktad åkare efter en mycket stark säsong i Visma Ski Classics. Hamnar hon i ett svenskt eller norskt lag säsong XII? FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Silly Season: Svenska Pro Team jagar norska Fleten

Flera svenska och norska långloppsteam vill skriva kontrakt med norska Emilie Fleten som slutade trea i Visma Ski Classics säsong XI. – Jag hade inte räknat med att så många lag skulle vara intresser...
Stina Nilsson har nu en ordinarie plats skidskyttelandslaget inför den kommande OS-säsongen. FOTO: Per Danielsson.

Stina Nilsson tar ordinarie plats i skidskyttelandslaget

Nu är skidskyttarnas landslagstrupper inför säsongen OS-säsongen klara och Stina Nilsson tar en ordinarie plats. A-truppen består av totalt elva skidskyttar. – Vi har precis lämnat en väldigt lyckad ...
Petter Myhlback tror inte testverktyget för att hitta fluor på skidorna på klart för att användas i tävlingssammanhang till OS-vintern 2022. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Myhlback tror inte på fluorförbud till OS-vintern

Om landslagsåkarna just nu har några lugnare veckor innan hårdträningen drar igång inför OS-vintern 2022 så är det tvärt om för det svenska vallateamet. – Vi är i Bruksvallarna och testar för fullt. ...