Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Illustration över framtidens Granåsen där VM ska avgöras 2025. BILD: Norges skidförbund.

Illustration över framtidens Granåsen där VM ska avgöras 2025. BILD: Norges skidförbund.

Trondheim tilldelades VM i nordiska grenar 2025

Under lördagen meddekade internationella skidförbundet (FIS) att Trondheim har tilldelats VM för nordiska grenar 2025.
Det blir sjunde gången som VM avgörs i Norge. Trondheim var värd även 1997. VM i Holmenkollen, Oslo har arrangerats 1982, 1966, 1952 och 1930.

– Det här är en glad dag för norsk skidåkning. Ett VM kommer att ge en uppdaterad anläggning i Granåsen som kommer att inspirera, glädja och säkerställa aktivitet under många år framöver, både för bredd och topp. Hela skid-Norge har stöttat Trondheim som sökande av och nu har drömmen äntligen gått i uppfyllelse. Vi har ett mycket bra samarbete med Trondheims kommun och skidsporten i Trøndelag. Tillsammans vill vi genomföra ett VM med fokus på hållbarhet, teknikutveckling, sportglädje och folkfestivaler, säger skidpresident Erik Røste till norska skidförbundets sajt.

Trondheim förlorade mot Oberstdorf 2021, som ansökte för sjätte gången, och mot Planica 2023, som ansökte för fjärde gången.

– Den här gången var vi den enda sökanden, inte för att ingen annan vill ha VM, utan för att den internationella skidfamiljen håller med om att det är Norge och Trondheims tur. Jag var närvarande under de fantastiska dagarna 1997 och jag ser fram emot att uppleva folkfesten igen, säger Røste.

Norge har varit värd för VM i skidåkning sex gånger. Förra gången det var världscup i Norge var 2011 i Oslo, medan Trondheim var värd 1997. Innan detta hölls VM i skidåkning i Oslo 1982, 1966, 1952 och 1930.

Senaste nyheterna

startlistbild_eld

Startlistor Engadin La Diagonela

Lördag morgon är det dags för en efterlängtad start på Visma Ski Classics säsong XI. Du ser loppet på kanal 9 där Roberto Vacchi och Oskar Svärd kommenterar. Sändningen startar 08.00. Startlistor finn...
Sebastian Samuelsson förde upp Sverige från elfte till sjunde plats på stafetten i Oberhof. FOTO: Jasmin Walter, Gepa Pictures/Bildbyrån.

Stafettseger till Frankrike – Sverige sjua

Martin Ponsiluoma bommade bort Sveriges chanser till en framskjuten placering på stafetten i Oberhof. Sebastian Samuelsson avancerade dock från elfte till sjunde plats på slutsträckna. Frankrike vann...