Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
JOCKE ABRAHAMSSON säger att ett U-landslag kommer att komma inom kort. Foto: KJELL-ERIK KRISTIANSEN

JOCKE ABRAHAMSSON säger att ett U-landslag kommer att komma inom kort. Foto: KJELL-ERIK KRISTIANSEN

U-laget kommer senare

- Det kommer att bli ett U-landslag också nästa säsong, men det kommer vi att presentera om några dagar, säger landslagstränaren Jocke Abrahamsson sedan man under måndagen presenterat A-grupperna inför kommande säsong.

Flera av vinterns stjärnor kom upp från U-laget, som till exempel Hanna Falk som tog två världscupssegrar och OS-resenären Magdalena Pajala. Det samma gjorde Jens Eriksson, som nu tar steget upp i A-laget.
Niclas Grön var ny som tränare, men det är ännu inte 100 procent säkert att han blir tränare inför nästa säsong.
- Vi för en dialog med Niclas just nu och det är frågan om vad han vill också. Vi har i dagsläget inga andra kandidater och Niclas har gjort ett bra jobb med U-laget den här säsongen, säger Jocke Abrahamsson.
I det nya A-laget fattas några namn från förra säsongen. Mest anmärkningsvärt är Björn Lind.
- Björn har inte givit något klart besked om han fortsätter nästa säsong. Men han är inte med i sprintgruppen, medger Abrahamsson, som dock hoppas att OS-mästaren från 2006 fortsätter med en egen satsning.
- Jag hoppas också att Britta Norgren fortsätter att satsa mot VM 2011 även om hon nu inte kom med i A-laget.
Anna Olsson är inte med sedan hon lägger av på toppnivån.
Något sprintlag för damer är heller inte aktuellt inför 2011-säsongen.
- Nej, av tjejerna i A-laget är det nästan bara Hanna Falk som är ren sprinter. Dom andra som är bra på sprint är alla allroundåkare som också kan åka distanstävlingar, säger Jocke Abrahamsson till langd.se.
På frågan om när U-landslaget kommer att presenteras svarar Jocke att det kan bli om några dagar eller en vecka eller två. Lägerplanen för landslagen är också snart klar och kommer att presenteras inom kort.

Senaste nyheterna

Britta Johansson Norgren är ute efter revansch och nya segrar i Visma Ski Classics kommande vinter. FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Johansson Norgren vill ha revansch

Britta Johansson Norgren, Lager 157 Ski Team, hade chansen att vinna Visma Ski Classics totalt för sjätte säsongen i rad i vintras. Köldskadorna hon fick på säsongens första lopp, Engadin La Diagonela...
Det blir fler och fler damåkare i Visma Ski Classics. När säsong XI sammanfattas så är 33 procent av Pro Teamens åkare damer.

Rekordmånga damåkare i Visma Ski Classics

När Visma Ski Classics säsong XI sammanfattas kan vi dra slutsatsen att andelen damåkare i Pro Touren ökar. Nu är 33 procent av Pro Teamens åkare damer - mer än någonsin tidigare och det är ett nytt r...