JOCKE ABRAHAMSSON säger att ett U-landslag kommer att komma inom kort. Foto: KJELL-ERIK KRISTIANSEN

JOCKE ABRAHAMSSON säger att ett U-landslag kommer att komma inom kort. Foto: KJELL-ERIK KRISTIANSEN

U-laget kommer senare

- Det kommer att bli ett U-landslag också nästa säsong, men det kommer vi att presentera om några dagar, säger landslagstränaren Jocke Abrahamsson sedan man under måndagen presenterat A-grupperna inför kommande säsong.

Flera av vinterns stjärnor kom upp från U-laget, som till exempel Hanna Falk som tog två världscupssegrar och OS-resenären Magdalena Pajala. Det samma gjorde Jens Eriksson, som nu tar steget upp i A-laget.
Niclas Grön var ny som tränare, men det är ännu inte 100 procent säkert att han blir tränare inför nästa säsong.
- Vi för en dialog med Niclas just nu och det är frågan om vad han vill också. Vi har i dagsläget inga andra kandidater och Niclas har gjort ett bra jobb med U-laget den här säsongen, säger Jocke Abrahamsson.
I det nya A-laget fattas några namn från förra säsongen. Mest anmärkningsvärt är Björn Lind.
- Björn har inte givit något klart besked om han fortsätter nästa säsong. Men han är inte med i sprintgruppen, medger Abrahamsson, som dock hoppas att OS-mästaren från 2006 fortsätter med en egen satsning.
- Jag hoppas också att Britta Norgren fortsätter att satsa mot VM 2011 även om hon nu inte kom med i A-laget.
Anna Olsson är inte med sedan hon lägger av på toppnivån.
Något sprintlag för damer är heller inte aktuellt inför 2011-säsongen.
- Nej, av tjejerna i A-laget är det nästan bara Hanna Falk som är ren sprinter. Dom andra som är bra på sprint är alla allroundåkare som också kan åka distanstävlingar, säger Jocke Abrahamsson till langd.se.
På frågan om när U-landslaget kommer att presenteras svarar Jocke att det kan bli om några dagar eller en vecka eller två. Lägerplanen för landslagen är också snart klar och kommer att presenteras inom kort.

Senaste nyheterna

I dag är det sjunde dagen på Teemu Virtanens rullskidäventyr, Hanko – Utsjoki och etappmålet är Rovaniemi. FOTO: Petri Ikävalko/Kestavyysurheilu.fi.

Virtanen på väg mot Rovaniemi

Teemu Virtanens rullskidäventyr, Hanko - Utsjoki, från södra till norra Finland fortskrider. I går fick han dela upp etappen mellan Uleåborg och Kemi i två omgångar på grund av kraftig nederbörd. Idag...
Emma Ribom i samband med vårens SM i Kalix, på hennes gamla hemmabana. FOTO: Hans Olsson.

Ribom: ”Säsongen var som en berg- och dalbana”

Den senaste säsongen upplevde Emma Ribom, 23, som en berg och dalbana. Höjdpunkten var tredjeplatsen på sprinten i Val di Fiemme under Tour de Ski. Hennes första pallplats i världscupen. I många lopp...
Emma Dahlgren har fått rollen som tränare och coach hos hårdsatsande långloppslaget Team Curira. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Dahlgren gläds över tränaruppdraget i Team Curira

28-åriga Emma Dahlgren från Värmland är en del i långloppslaget Team Curiras satsning mot Visma Ski Classics säsong XII. Direkt efter tre års utbildning vid tränarprogrammet i Örebro fick hon möjligh...