www.langd.se

Moa Lundgren tog VM-guld på U23-VM-sprinten i Lahtis, Finland på måndagseftermiddagen. Bilden från världscupen i Lillehammer tidigare i vinter. FOTO: Jon Olav Nesvold/Bildbyrån.
Moa Lundgren tog VM-guld på U23-VM-sprinten i Lahtis, Finland på måndagseftermiddagen. Bilden från världscupen i Lillehammer tidigare i vinter. FOTO: Jon Olav Nesvold/Bildbyrån.

U23-VM-guld till Moa Lundgren

I fjol vann hon JVM-guld i sprint. Idag blev det ett nytt sprintguld för IFK Umeås Moa Lundgren när hon vann på U23-VM i Lahtis, Finland.
Moa vann finalen ynka fem hundradelar för norskan Tiril Udnes Weng.
Finalplatser också för Johanna Hagström och Marcus Grate som båda slutade på sjätte plats.

Damfinalen handlade om Lundgren och Weng. Trean Aida Bayazitova, Ryssland var när fyra sekunder efter över mållinjen. Med i finalen var också Ulricehamns IF:s Johanna Hagström där hon blev sexa långt efter, troligtvis efter ett fall.

Moa hade fjärde tid i prologen vann sedan sin kvartsfinal klart och var säker tvåa bakom Weng i den första semifinalen.

Johanna Hagström var tvåa bakom Weng i prologen, tvåa i sin kvart och vann sen andra semifinalen.

Elina Rönnlund, IFK Umeå, var 18:e i prologen och tog sig till semifinal som Lucky Loser i femte kvarten. Hon blev sen sexa i första semifinalen. Emma Ribom blev 19 i prologen och avslutade dagen som fyra i sin kvarsfinal.

Herrfinalen tog hem av norrmannen Erik Valnes dryga sekunden före ryssen Sergey Ardashev. Bronset också till Norge genom Joachim Aurland. Marcus Grate slutade sexa.

IFK Umeå-åkaren Grate hade 17:e tid i prologen och vann sen första kvarten tätt före Ardashev. Marcus gick sen till final på tid som fjärde man i första semin som var tight och där han hade slutliga medaljtrion före sig.

Hugo Jacobsson, Falun Borlänge, var snabbast av svenskarna i kvalet med nionde tid med fick ge sig som femma i kvarten. IFK Moras Eric Rosjö hade 15:e tid i prologen men också han avslutade dagen i sin kvart där han blev femma.

Sprintstege damer

Officiellt resultat damer

Sprintstege herrar

Officiellt resultat herrar

 

Siste nyheter

Charlotte Kalla, Anna Dyvik och Hanna Falk är några av landslagsåkarna som tävlar på rullskidor i Trollhättan i slutet på augusti. FOTO: Svenska skidförbundet.

SVT livesänder från rullskidstävlingarna i Trollhättan

Saknar du att se de svenska skidstjärnorna på TV. Snart behöver du inte vänta längre. SVT kommer att sända två rullskidlopp under Alliansloppet Action Week i Trollhättan med de svenska landslagsåkarna...
Det blir säkerligen flera tuffa intervaller på rullskidbanan i Torsby framöver, precis som under senaste lägret. FOTO: Lukas Johansson/Svenska skidförbundet.

Längdlandslaget stannar i Sverige i höst

En fin vecka i Torsby är genomförd, där A-landslaget och Team BAUHAUS fått fin träning i både löparskorna, i skidtunneln och på rullskidorna uppför Torsbys alla fina höjder. Fler dagar i Torsby kommer...
Oskar Svensson ser fram emot vintern och VM i Oberstdorf. Den klassiska sprintbanan passar honom som hand i handske. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Nu är Oskar Svensson på rätt spår igen

Oskar Svensson är en av de mest lovande svenska längdåkarna. De 24-årige Falun Borlänge-åkaren spåddes en lysande framtid efter sitt JVM-silver i sprint 2014 men sedan har inte allt gått på räls. Glö...