Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Marcus Johansson tog dubbla guld vid rullskids-SM i Halmstad i juli. Han satsar både på traditionellt och långlopp och lär bli den stora förebilden för åkarna i Ulricehamns IF Team 2. FOTO: erikwickstrom.se.
Marcus Johansson tog dubbla guld vid rullskids-SM i Halmstad i juli. Han satsar både på traditionellt och långlopp och lär bli den stora förebilden för åkarna i Ulricehamns IF Team 2. FOTO: erikwickstrom.se.

Ulricehamns IF kommer med Team 2

Ulricehamns IF är bland de mest framgångsrika skidklubbar i Götaland, med ett av Sveriges bästa tjejlag i traditionellt och en stark elitbredd bland långloppsåkarna. Vid rullskids-SM i Halmstad i juli imponerade klubben genom att ta tre av fyra guld: herrar individuellt och sprintstafett, samt damer sprintstafett.

Nu går man vidare i sin satsning genom att starta "Team 2", som ett komplement till långloppslaget.

– Vi brukar ha 5-10 åkare i elitledet i Vasaloppet och är därmed en bra klubb vad gäller elitbredd, med Marcus Johansson och Erik Wickström som de starkaste namnen. Till elitledsåkarna har vi full  service med dricka, reservstavar och vallning på 5-6 långlopp i Sverige. Vi har även delvis stöttat klubbmedlemmar som ligger strax under eliten, men vi kommer nu gå ett steg längre genom att starta Team 2, säger Lars Karlsson som ansvarar för Ulricehamns IF långloppssatsning.

Målet för åkarna i Team 2 är primärt att klara medaljtiden i Vasaloppet (segrartiden + 50 procent). Klubben kommer att försöka erbjuda den bästa service en elitmotionär kan få, och inbjuda till en stimulerande och kunskapsrik miljö bland elitåkarna.

– Ekonomiskt sätt kan vi inte ge Team 2 samma villkor, men de kommer exempelvis att få tio drickalagningar på Vasaloppet utöver arrangörernas sju kontroller, samt hjälp med vallatester och vallarådgivningar vid olika långlopp, säger Lars Karlsson.

Närmast för ulricehamnsåkarna väntar träningsläger i Torsby 15-18 augusti.

Läs mer på www.uifskidor.nu och www.erikwickstrom.se

Siste nyheter

Anton Karlsson drar före Emil Persson, Marcus Johansson och Andreas Holmberg på dagens träningstävling i Liared utanför Ulricehamn. FOTO: Fredrik Ljungström.

Anton Karlsson en sekund före Marcus Johansson

På söndagen genomförde Lager 157 Ski Team en träningstävling över 46 km på rullskidor i Liared utanför Ulricehamn. Totalt kom 40 åkare till start. Kampen om segern stod mellan tre av Lager 157 Ski Te...