Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Ulricehamnsduon Maria Nordström och Hanna Falk utmanövrerade långloppsessen och alla andra på Alliansloppet. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Ulricehamnsduon Maria Nordström och Hanna Falk utmanövrerade långloppsessen och alla andra på Alliansloppet. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Ulricehamnsdubbel genom Hanna och Maria

Inget eller ingen stoppar Ulricehamns IF:s duon Hanna Falk och Maria Nordström i Alliansloppet.
Hanna försvarade segern från i fjol på ett suveränt sätt genom att gå ifrån och solovinna och Maria som vann 2014 rullade in som tvåa halvminuten bakom.

Sprintåkaren Hanna Falk visade verkligen uthållighet och styrka där hon hakade på Johan Kjölstad när han passerade precis i sista tunga motlutet på banan. Då kunde ingen av de andra damerna följa med.

– Jag hade bestämt mig för att gå där i Båbergsbacken och testa. Då kom dom precis där så då fick jag deras rygg och de andra släppte lucka. Då var det bara att köra - bära eller brista.

Hur var loppet fram till du gick ifrån?
– Jag försökte åka energisnålt men det var stimmigt i klungan så det gällde att ha koll på stavarna. Jag var bara nöjd att jag lyckades hålla dom hela. Men det kändes bra, det gjorde det.

Om det imponerande avgörandet sa Hanna så här:
– Jag har känt mig stark i stakningen så jag ville visa att jag inte bara kan spurta. Att jag är stark också. Det var härligt.

Hur var det att komma in på upploppet och ha avgjort innan?
– Det var riktigt härligt att kunna vinka till publiken. Det är jag inte van vid.

hanna_publiken.jpg
Hanna kunde ta emot publikens jubel innan mållinjen. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Maria Nordström var en lycklig tvåa i mål.

– Jag är jättenöjd. Jag har verkligen laddat för det här loppet och tyckte det skulle bli kul.

– Jag gjorde verkligen vad jag kunde idag och fick ut allt jag hade idag.

Hur upplevde du det när Hanna gick loss?
– Hanna gick med killarna men jag orkade inte. Jag försökte men klarade det inte. Precis innan killarna kom ifatt körde vi ganska hårt och sen blev det ännu ett snäpp till och då orkade jag inte riktigt.

Hur kul är det med dubbelseger?
– Väldigt kul! Jag är riktigt glad att det var Hanna som vann.

Maria tog andraplatsen tätt före Team Santanders Katerina Smutna. Fyra blev IFK Umeås Linn Sömskar 13 sekunder bakom Smutna och sen följde Falun Borlänges Maja Dahlqvist och Maria Gräfnings.

maria_smutna.jpg
Maria Nordström korsade mållinjen precis före Katerina Smutna. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

För den svenska långloppsdrottningen vintertid, Britta Johansson Norgren, blev det en lite tyngre dag. Britta åkte i mål som tionde tjej precis före sin stora antagonist i Ski Classics, Seraina Boner, Schweiz.

– Hela loppet var ganska slitigt för mig. Jag kände direkt att det skulle bli en tuff dag. Jag försökte ändå ligga ganska långt fram vid spurtpriserna för lagtävlingen om killarna skulle gå bra.

– Sen när det blev körning så fanns det inte där. Det var ingen katastrof dag men inte det där lilla sista som behövs om man ska vara med och köra om det.

Vad säger du om Hannas avslutning då?
– Det var riktigt bra av henne. Det var väl det jag önskat kunna göra. Kul att det går bra för henne, vi har ju samma tränare (Niclas Grön) så jag vet hur hon tränar och att hon är bra på det mesta.

Kompletta resultat finns här.

 

Senaste nyheterna

Fullt fokus från Hanna Öberg och ny seger. FOTO: Kalle Parkkinen/Bildbyrån.

Båda syskonen Öberg på pallen

Hanna Öberg tog andra raka sprintsegern i världscupen och samtidigt åkte systern Elvira in som trea. – Det känns bara helt fantastiskt. Min känsla på skjutvallen, jag är verkligen trygg där, sa Hanna...
Martin Ponsiluoma åkte fort i Kontiolahti. Trots tre bommar slutade han på nionde plats. FOTO: Kalle Parkkinen/Bildbyrån.

Tionde segern för Tarjei Bö – snabb Ponsiluoma nia

Det blev äldre brodern Bö, Tarjei, som vann sprinten vid världscupen i skidskytt i Kontiolahti på torsdagseftermiddagen. Martin Ponsiluoma flög fram i spåret och trots tre bom slutade han på nionde p...