Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Junioren Edvin Anger utmanande seniorerna på sprinten i Trollhättan. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Junioren Edvin Anger utmanande seniorerna på sprinten i Trollhättan. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Unge Anger utmanade seniorerna

Den unge dalkarlen Edvin Anger som tävlar för Åsarna IK visade inte seniorerna någon respekt på fredagens sprint i Trollhättan.
Anger tog sig snyggt till final genom att vinna sin semifinal före Marcus Grate och slutlige vinnaren Anton Persson.
– Det är ju ett kvitto på att träningen gett något. Jag har ökat träningen extremt i år, säger 19-årigen till Längd.se.

I finalen blev Anger sist men det han visade upp under dagen lovar gott inför framtiden.

– Jag får ju godkänt ändå. I går kände jag mig inte alla pigg. Idag var jag seg på prologen men sen blev det bättre och bättre, berättar Anger.

I finalen hade han lite problem med en stavspets.

– Innan kvarten så körde jag ner spetsen i en brunn när jag värmde upp och bröt av den. Vi limmade dit en ny, kanske inte limmet han torka ordentligt. Jag blev sen påkörd i första kurvan på finalen och efter det kändes det att de var något lite fel med stavspetsen, den börja slinta i backen. Då blev jag lite stressad och stum men det ju godkänt av mig i alla fall, säger Hedemorakillen och fortsätter;

– Det här är ju ett kvitto på att träningen gett något. Jag har ökat träningen extremt i år under mängdperioden i sommar. Jag har inte kört så mycket fart utan det har varit mycket tröskel för att bygga kapacitet, bygga en bra grund. Det blir nu mot hösten jag ska börja köra lite mer fart. Det verkar ju lovande när det går så här bra utan fartträning.

Du har farten i dig?
– Ja, det är ju tydligt här. Jag hänger på enkelt på de lätta partierna. Både i kvart och semi var jag skitstark i backen. Jag blev lite stressad i finalen och jag är väl en åkare som inte är bäst uppför eftersom jag är lite större men jag visade ju kapacitet idag.

– Det blir kul till vintern tror jag. JVM-sprinten är det stora målet men jag har ju vunnit en Sverige-cup i seniorklassen och det hoppas jag göra i vinter också och få komma ut på världscupen och testa mig där, avslutar Anger som var sjua på JVM-sprinten i Vuokatti i vintras.

Edvin Anger, längst till vänster, vann semifinalen före Marcus Grate, Anton Persson och Roman Schaad. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.Edvin Anger, längst till vänster, vann semifinalen före Marcus Grate, Anton Persson och Roman Schaad. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Senaste nyheterna

Max Novak efter segern på Klarälvsloppet. Idag kraschade Novak rejält på cykel under ett träningspass på Gran Canaria. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Novak i cykelkrasch på Gran Canaria

Sommarens rullskidkung Max Novak visade sig inte samma flyt med större hjul under sig. Idag kraschade han rejält vid en träningstur på cykel på Gran Canaria. – Jag kom ner för en backe och skulle in...
När William Poromaa tänker på OS i Peking, då tänker han på medaljer. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Poromaa har OS-medaljer i tankarna

I vintras blev William Poromaa två gånger nia individuellt och snuddade vid bronset på stafetten vid VM i Oberstdorf, som förstaårssenior. Efter en mycket bra träningssommar stördes början av hösten ...
Lina Korsgren och Emil Persson dominerade Visma Ski Classics förra säsongen. I vinter kan du följa dem i Vinterstudion på SVT. FOTO: Visma Ski Classics.

Nytt fokus för Vinterstudion

Om en månad, helgen den 13–14 november, drar SVT igång 15:e säsongen av Vinterstudion. Då med Sverigepremiären i skidskytte från Idre. I vinter får vi inte se så mycket av världscupen längdåkning i V...