Junioren Edvin Anger utmanande seniorerna på sprinten i Trollhättan. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Junioren Edvin Anger utmanande seniorerna på sprinten i Trollhättan. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Unge Anger utmanade seniorerna

Den unge dalkarlen Edvin Anger som tävlar för Åsarna IK visade inte seniorerna någon respekt på fredagens sprint i Trollhättan.
Anger tog sig snyggt till final genom att vinna sin semifinal före Marcus Grate och slutlige vinnaren Anton Persson.
– Det är ju ett kvitto på att träningen gett något. Jag har ökat träningen extremt i år, säger 19-årigen till Längd.se.

I finalen blev Anger sist men det han visade upp under dagen lovar gott inför framtiden.

– Jag får ju godkänt ändå. I går kände jag mig inte alla pigg. Idag var jag seg på prologen men sen blev det bättre och bättre, berättar Anger.

I finalen hade han lite problem med en stavspets.

– Innan kvarten så körde jag ner spetsen i en brunn när jag värmde upp och bröt av den. Vi limmade dit en ny, kanske inte limmet han torka ordentligt. Jag blev sen påkörd i första kurvan på finalen och efter det kändes det att de var något lite fel med stavspetsen, den börja slinta i backen. Då blev jag lite stressad och stum men det ju godkänt av mig i alla fall, säger Hedemorakillen och fortsätter;

– Det här är ju ett kvitto på att träningen gett något. Jag har ökat träningen extremt i år under mängdperioden i sommar. Jag har inte kört så mycket fart utan det har varit mycket tröskel för att bygga kapacitet, bygga en bra grund. Det blir nu mot hösten jag ska börja köra lite mer fart. Det verkar ju lovande när det går så här bra utan fartträning.

Du har farten i dig?
– Ja, det är ju tydligt här. Jag hänger på enkelt på de lätta partierna. Både i kvart och semi var jag skitstark i backen. Jag blev lite stressad i finalen och jag är väl en åkare som inte är bäst uppför eftersom jag är lite större men jag visade ju kapacitet idag.

– Det blir kul till vintern tror jag. JVM-sprinten är det stora målet men jag har ju vunnit en Sverige-cup i seniorklassen och det hoppas jag göra i vinter också och få komma ut på världscupen och testa mig där, avslutar Anger som var sjua på JVM-sprinten i Vuokatti i vintras.

Edvin Anger, längst till vänster, vann semifinalen före Marcus Grate, Anton Persson och Roman Schaad. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.Edvin Anger, längst till vänster, vann semifinalen före Marcus Grate, Anton Persson och Roman Schaad. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Senaste nyheterna

Gustav Eriksson tog segern på 15 kilometer i Bruksvallarna efter diskningen av Johannes Eklöf. FOTO: Adam Karls Johansson.

Gustav Eriksson – vinnare efter diskningen av Eklöf

Snabbast i mål var Johannes Eklöf men eftersom han medvetet bröt mot teknikzonerna och stakade blev det istället IFK Mora SK-seger. Gustav Eriksson är precis som Johannes kritisk till att arrangören i...
Hanna Öberg avslutade starkt och förde Sverige till tredje plats på stafetten i Östersund. FOTO: Maxim Thore/Bildbyrån.

Sverige spurtade ner Norge igen

Hanna Öberg spurtade ner Marte Olsbu Röiseland och fixade en tredjeplats till Sverige på världscupstafetten i Östersund. Sveriges andra spurtvinst mot Norge idag. Moa Olsson spurtade ju ner Fossesholm...
Johannes Eklöf var snabbast på dagens klassiska lopp i Bruksvallarna men diskades. Han stakade genom teknikzonerna. FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Styrkebesked för diskad Eklöf

Långloppsåkaren Johannes Eklöf stakade fort och hade snabbaste tid i Bruksvallarna klassiska lopp i Sverigecupen på söndagen. Men någon vinst blev det inte för Hallby-sonen som medvetet stakade i tek...