Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Sergey Ustiugov dominerade starten på Tour de ski och vann sprinten i Val Müstair i överlägsen stil. FOTO: GEPA pictures/ Harald Steiner © Bildbyrån.

Sergey Ustiugov dominerade starten på Tour de ski och vann sprinten i Val Müstair i överlägsen stil. FOTO: GEPA pictures/ Harald Steiner © Bildbyrån.

Ustiugov klar vinnare - Hellner 20:e

Sergey Ustiugov dominerade Tour de Ski-starten och vann sprinten på ett övertygande sätt före Federico Pellegrino och Finn Hågen Krogh.
Marcus Hellner var ensam av de svenska herrarna att ta sig vidare från kvalet och slutade som 20:e man.

Hellner var 27:a i prologen. I kvarten såg det sedan ganska bra ut men in på upploppet föll finländaren Ristomatti Hakola precis framför Marcus som fick väja och tappade fart och blev fyra.

– Jag tror att jag behöver några lopp till. Det kändes inte jättebra idag. Jag var allmänt trött och seg och hade inte benen för det, sa Hellner till SVT.

Av de andra svenska herrarna åkte Viktor Thorn bäst i kvalet som 33:a en knapp sekund bakom Hellner.

Resultat
Tour de Ski, sprint, Val Müstair, Schweiz
1,5 km fri stil

1. Sergey Ustiugov
2. Federico Pellegrino
3. Finn Hågen Krogh
4. Martin Johnsrud Sundby
5. Lucas Chavanat
6. Alex Harvey

20. Marcus Hellner

33. Viktor Thorn
48. Axel Ekström
59. Anton Lindblad
78. Jens Burman
79. Daniel Richardsson

Komplett resultat här

 

Senaste nyheterna

I morgon fortsätter skidskyttevärldscupen med sprinttävlingar i Kontiolahti, Finland. Nu laddar de svenska skidskyttarna om. FOTO: Svenska skidskytteförbundet.

Succéskidskyttarna laddar om för omgång två i Finland

Världscupen i skidskytte fortsätter med tävlingar i Kontiolahti ytterligare en omgång och samtliga åkare ur den svenska truppen stannar kvar för att tävla vidare. – Jag är väldigt nöjd med den starte...
Johannes Hösflot Kläbo och Emil Iversen står över resterade världscuptävlingar under 2020. FOTO: Vegard Wivestad Grött/Bildbyrån.

Kläbo och Iversen åker inte mer världscup det här året

Både Johannes Hösflot Kläbo Emil Iversen meddelar på måndagen att de inte kommer att åka några fler världscuptävlingar den här sidan nyåret. – Jag känner att skidåkning och tävlingar inte är särskilt...