Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Palltrion på 15 kilometer skejt i Toblach: Simen Hegstad Krüger, Sergey Ustiugov och Alexander Bolshunov. FOTO: Fredrik Varfjell/Bildbyrån.
Palltrion på 15 kilometer skejt i Toblach: Simen Hegstad Krüger, Sergey Ustiugov och Alexander Bolshunov. FOTO: Fredrik Varfjell/Bildbyrån.

Ustiugov tillbaka som vinnare - Halfvarsson åtta

Det blev stor rysk dominans med fyra åkare bland de sju bästa på andra Tour de Ski-etappen i Toblach.
Högst upp på pallen fick Sergey Ustiugov kliva när han tog segern 12,2 sekunder före norske OS-mästaren Simen Hegstad Krüger.
Calle Halfvarsson åkte in som åtta, 43 sekunder efter Ustiugov.

Dagens resultatlista pekar på att det som väntat kommer att handla mycket om Ryssland och Norge i herrklassen. Ustiugov var tillbaka och visade sitt gamla jag och vann klart före Hegstad Krüger.

Calle Halfvarsson var ensam av de svenska åkarna att ha något med toppstriden att göra idag. Calle öppnade starkt och låg trea efter första varvningen efter 5 kilometer. Sen föll han tillbaka något men det var ändå ett bra lopp. Calle hade flera av förhandsfavoriterna strax bakom sig i listan idag.

– Jag klappade igenom. Första varvet gick bra och jag visste inte att det var Ustiugov jag kom ihop med. När jag gick om han så körde jag lite för fort ett tag. Det straffade mig lite, sa Halfvarsson till SVT.

– Jag får lugna ner mig lite till nästa lopp om det ska bli ett jämnare genomfört lopp. Nu blir det lite för fort i början, men samtidigt, man lär ju testa om man ska vara med däruppe, fortsatte Calle.

Så här sammanfatta Halfvarsson sin start på touren.

– Det är väl ingen drömstart på touren. I går var en dålig dag men det här är ett litet steg framåt även om jag är långt efter Ustiugov. Jag sätter ett OK minus på den här starten. Jag är hyfsat med i alla fall.

Calle Halfvarsson på väg mot åttonde plats i Toblach. FOTO: Fredrik Varfjell/Bildbyrån.
Calle Halfvarsson på väg mot åttonde plats i Toblach. FOTO: Fredrik Varfjell/Bildbyrån.

Övriga svenskar räckte inte till idag. Oskar Svensson var andre svensk som 38:a en och en halv minut bakom segraren. Viktor Thorn och Daniel Rickardsson var 44:a och 45.a och av dessa hade vi förstås väntat mer.

I toursammandraget leder nu dagens trea Alexander Bolshunov sex sekunder före Ustiugov.. Trea är Johannes Hösflot Kläbo som blev tolva idag. Calle Halfvarsson ligger på tionde plats 59,1 sekunder efter Bolshunov.

Nu väntar vilo- och resdag och touren fortsätter på nyårsdagen med fristilssprint i Val Müstair, Schweiz.

 

Resultat
Tour de Ski, Toblach
Herrar 15 km fri stil

1. Sergey Ustiugov 30.34,1
2. Simen Hegstad Krüger + 12,2
3. Alexander Bolshunov + 21,9
4. Andrey Melnichenko + 27,4
5. Didrik Tönseth + 28,0
6. Clement Parisse + 30,1

8. Calle Halfvarsson + 43,0
38. Oskar Svensson + 1.31,9
44. Viktor Thorn + 1.43,2
45. Daniel Rickardsson + 1.44,2
68. Simon Lageson + 2.20,3
69. Karl-Johan Westberg + 2.22,1
82. Teodor Peterson + 3.22,3

Officiellt resultat

Tourställning

Siste nyheter

Anton Karlsson närmast före sambon Elin Mohlin och Britta Johansson Norgren på Lager 157 Ski Teams senaste läger i Torsby. FOTO: Lager 157 Ski Team.

Anton på väg mot sin efterlängtade comeback

I december opererade Anton Karlsson, Lager 157 Ski Team, sig för diskbråck. Han missade hela Ski Classics-säsongen men kunde se sin lagkompisar rada upp starka prestationer. Nu är Anton på väg tillba...
230 rullskidåkare från 20 länder deltog på  Virtual Alliansloppet i helgen. FOTO: Alliansloppet.

Thyli snabbast på Virtual Alliansloppet

Andra deltävlingen av Virtual World Classic Tour, Virtual Alliansloppet, genomfördes i helgen. 230 rullskidåkare från 20 länder deltog. Snabbast var norrmannen Vetle Thyli, Team Kaffebryggeriet. Thyli...
Märta Rosenberg från Duved tilldelas årets Charlotte Kalla-stipendium.

Årets Charlotte Kalla-stipendium till Märta Rosenberg

Märta Rosenberg är 18-åringen från Duved i Jämtland som i vintras blev bästa svensk på Ungdoms OS i Lausanne där hon tog guld i 5 kilometer klassiskt, silver i skicross och brons i sprint. Nu får hon ...