Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Marika Sundin och Linn Sömskar efter guld på sprintstafetten vid rullskid-VM i Val di Fiemme i höstas. Nu presenteras uttagningskriterier för årets landslagsuppdrag på rullskidor. FOTO: Svenska Skidförbundet.

Marika Sundin och Linn Sömskar efter guld på sprintstafetten vid rullskid-VM i Val di Fiemme i höstas. Nu presenteras uttagningskriterier för årets landslagsuppdrag på rullskidor. FOTO: Svenska Skidförbundet.

Uttagningskriterier rullskidslandslaget 2016

Svenska Skidförbundet presenterar nu vad som ligger till grund för att få delta i sommarens världscuptävlingar i rullskidor.
Nedan finns förbundets uttagningskriterier för uttagning till junior- och seniortävlingar där utövare representerar Svenska Skidförbundet säsongen 2016.

Uttagning världscupen
Utövare som kommer att prioriteras är utövare som bedöms ha kapacitet att prestera topp 3-placeringar i individuella lopp. Till första världscupen i Oroslavje kommer även resultat från 2015 att vägas in och då framförallt resultat i sprint på nationell nivå.

Till världscupen i Sollefteå så kommer det även att tas ut åkare till nationell grupp. Mer info och förutsättningar om det kommer i separat utskick. Sverige kommer att delta i nedanstående världscupslopp under säsongen 2016. Antalet aktiva till VC-loppen kommer att utgå utifrån nedanstående tabell.

1/7 – 3/7 Oroslavje, Kroatien 6-10 åkare
5/8 – 7/8 Sollefteå, Sverige 12-18 åkare
12/8 – 14/8 Madona, Lettland 6-10 åkare
9/9 – 11/9 Trento, Italien 6-10 åkare

Uttagningskriterier
• Världscupsresultat
• SM
• Ski Team Sweden ROLL Cup
• Övriga svenska sanktionerade tävlingar
• 2015 års resultat framförallt i sprint kommer att vägas in inför Oroslavje tillsammans med visat intresse för 2016 års tävlingar. (Torsby)
• Övrig bedömning av faktiska omständigheter (ex. fall, materialproblem, sjukdomar, skador, skidresultat, etc.)

Uttagning till de olika VC-loppen kommer att offentliggöras följande datum:

Oroslavje, Kroatien 6 Juni
Sollefteå, Sverige 18 Juli
Madona, Lettland 1 Augusti
Trento, Italien 29 Augusti

Förbundskapten
Johan Ericson
0705-131152
johan.ericson@skidor.com
Assisterande Förbundskapten
Martin Ekervad
0701-904325
martin.eckervad@skidor.com

 

Senaste nyheterna

Martin Ponsiluoma går ut med startnummer 9 på lördagens jaktstart i Kontiolahti. FOTO: Kalle Parkkinen/Bildbyrån.

Startlistor skidskyttevärldscupen Kontiolahti lördag

I morgon lördag fortsätter skidskyttevärldscupen i finska Kontiolahti. Herrarna åker jaktstart och damerna stafett. Vi kan se fram emot spännande och roliga tävlingar med tanke på de svenska åkarnas s...
fis_bild

Längdvärldscupens final i Peking ställs in

Internationella skidförbundet, FIS, har tillsammans med organisationskommittén för OS i Peking, kommit överens om att mot bakgrund av den nuvarande globala situationen med Covid-19 så kommer inga för-...