Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Starten på UVK-rullen 2014. De två slutsegrarna Annika Löfström och Anton Karlsson syns i mitten. 10 september är det dags för sjunde upplagan av loppet. FOTO: Uppsala Vasaloppsklubb.

Starten på UVK-rullen 2014. De två slutsegrarna Annika Löfström och Anton Karlsson syns i mitten. 10 september är det dags för sjunde upplagan av loppet. FOTO: Uppsala Vasaloppsklubb.

UVK-rullen tillbaka till gamla banan

En av Sveriges största rullskidstävlingar, UVK-Rullen i Uppsala, flyttar tillbaks till bansträckningen med start från Vaksala Kyrka.
Det kommer finnas tre sträckor att välja på: 13,5, 27 eller 40 kilometer.
Dessutom så finns det ungdomsklasser som åker 5 kilometer med start en timme innan huvudloppet. Loppet går lördag 10 september.

2015 arrangerade Uppsala VasaloppsKlubb (UVK) UVK-Rullen med start från anrika Studenterna mitt inne i Uppsala. Tävlingen ingick då som ett motionslopp under SM-tävlingarna på Rullskidor.

– Det var mycket festligt och en succé att få ha SM mitt inne i Uppsala. Men de planer som finns på att göra om Studenternas till en arena för fotboll, samtidigt som vi från många åkare från tidigare år fått önskemål om de inte vill åka de snabba utförskörningarna som vi hade på SM-banan, gör att vi nu flyttar UVK-rullen till den trevliga bansträckningen som vi hade 2013 och 2014, berättar Samuel Forslund från Uppsala Vasaloppsklubb.

– Vi ser också fördelar med det fina läget vid Vaksala kyrka, dit det är enkelt att ta sig både med bil och allmänna kommunikationsmedel, fortsätter Forslund.
Nytt för i år är man satsar extra mycket för att göra arrangemanget till en fest och ett trevligt lopp. Ambitionen är att både elit, motionär, nybörjare och ungdomar skall få en trevlig tävlingsdag.

– Vi kommer också införa ett nedskräpningsförbud för alla åkare. Brott mot detta medför direkt diskning. Vi kommer ha två zoner efter banan där det är tillåtet kasta skräp. Vi vill med detta slå ett slag för att vi som rör oss ute i det fria tänker på vår miljö, berättar Samuel Forslund.

Tidigare vinnare i tävlingsklass på UVK-Rullen
2015: Britta Johansson-Norgren, Jesper Nyström
2014: Annika Löfström, Anton Karlsson
2013: Julia Jansson, Simon Andersson
2012: Chelsea Little, Magnus Graas
2011: Ingen dam till start, Björn Lystedt
2010: Kent Strömberg 2010 (Endast 2 deltagare första året)

 

Senaste nyheterna

Svenska skidförbundets längdchef Daniel Fåhraeus meddelar på onsdagen att landslaget avstår kommande världscuptävlingar i Davos och Dresden. FOTO: Bildbyrån.

Längdlandslaget avstår världscupen i Davos och Dresden

Svenska skidförbundet längd har efter noggrant övervägande tagit beslut om att inte delta i världscupen i Davos och Dresden. − Att vi nu bestämt oss för att avstå de kommande världscuptävlingarna i D...
I morgon fortsätter skidskyttevärldscupen med sprinttävlingar i Kontiolahti, Finland. Nu laddar de svenska skidskyttarna om. FOTO: Svenska skidskytteförbundet.

Succéskidskyttarna laddar om för omgång två i Finland

Världscupen i skidskytte fortsätter med tävlingar i Kontiolahti ytterligare en omgång och samtliga åkare ur den svenska truppen stannar kvar för att tävla vidare. – Jag är väldigt nöjd med den starte...