Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Nu görs en storsatsning på Trail Running i Vålådalen. FOTO: Vålådalens Fjällstation.

Nu görs en storsatsning på Trail Running i Vålådalen. FOTO: Vålådalens Fjällstation.

Vålådalen satsar på Trail Running

Vålådalen har ända sedan Gunder Häggs dagar varit ett mecka för löpare. Nu görs en storsatsning på Trail Running. Flera läger arrangeras under sommaren och en trailkarta har just tagits fram.
– Vi har fantastiska förutsättningar för löpträning här, med spår och leder i alla längder och med varierad kupering, säger Vålådalens sportchef Ulf Olofsson.

Lena Gavelin är framgångsrik långdistanslöpare med erfarenhet från internationella mästerskap och Finnkampen, likväl som från bergs- och fjällmaraton. Hon har bland annat vunnit AXA Fjällmaraton och Lidingöloppet. En stor del av sin träning bedriver hon i Vålådalen.

– Här får jag varierad och högkvalitativ löpträning: jag älskar långturer i den fantastiska fjällmiljön, både på kalfjället och den mer skyddade fjällskogen, här har jag även möjlighet att testa formen på löparbana och köra backintervaller längs Intervallspåret, säger Lena.

3-5 augusti arrangerar hon ett läger i Vålådalen. På programmet står långturer i fjällvärlden, tips i löpteknik, föredrag och inspirationssnack.

AXA Fjällmaraton har i flera år haft målgång i Vålådalen, inför i år har banan gjorts om och istället sker starten vid fjällstationen. Den 1-8 augusti är det en hel vecka full av löplopp och andra aktiviteter.

Vålådalens Löparskola lär dig löpteknik, så väl som fjällvett och säkerhet. Runt om Vålådalen finns orienteringskartor, sommartid med Naturpasset, tävlingen Vålådalens 3-dagars avgörs 3-5 juli.

På fjällstationen finns även idrottsplats, rullskidbana, gym, idrottshall samt relaxavdelning.

Vålådalen i södra Årefjällen är idrottarens och fjällälskarens mecka. Perfekta skidspår, oändliga möjligheter på fjället, vackra vyer, god mat - här börjar äventyret!

Läs mer på:
www.valadalen.se

Senaste nyheterna