Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Dagens Industri blir ny mediapartner till Vasaloppet fram till Vasaloppets 100-årsjubileum 2022. FOTO: Vasaloppet.
Dagens Industri blir ny mediapartner till Vasaloppet fram till Vasaloppets 100-årsjubileum 2022. FOTO: Vasaloppet.

Vasaloppet och Dagens Industri inleder nytt samarbete

Dagens Industri blir ny mediepartner till Vasaloppet i ett samarbete som sträcker sig från och med januari 2018 till och med Vasaloppets 100-årsjubileum år 2022.
– DI blir en viktig aktör i vår mediepartnerfamilj och en betydelsefull kanal i arbetet att nå våra långsiktiga målsättningar och öka kännedomen om Vasaloppet, sommar som vinter, säger Lena Hermansson, sponsorchef på Vasaloppet.

2017 lockade närmare 100 000 anmälda deltagare till något av loppen under Vasaloppets vintervecka respektive sommarvecka. Om bara två veckor är det dags igen för vinterns arrangemang som bland annat innefattar världens största skidlopp för kvinnor (30-årsjubilerande Tjejvasan), världens största skidstafett (Stafettvasan), världens största nattskidlopp (Nattvasan) och världens största långlopp på skidor (det 94:e Vasaloppet).

– Vi är väldigt glada över att inleda ett samarbete med ett så traditionsfyllt och etablerat varumärke som Vasaloppet. Våra läsare är mycket intresserade av hälsofrågor och är dessutom relativt tävlingsinriktade. Överlag finns det ett stort och folkligt intresse att följa Vasaloppets arrangemang, säger Dagens industris chefredaktör Lotta Edling.

– DI:s läsare är en viktig och spännande målgrupp för oss och vi ser att det här samarbetet innebär stora utvecklingsmöjligheter för båda parter. Framför allt i den digitala marknadsföringen där vi båda ligger långt fram redan i dag, säger Lena Hermansson.

Många företag satsar i dag främst på Vasaloppets olika stafettlopp, både av hälsoskäl och för att skapa sammanhållning inom organisationen. Till Stafettvasan den 2 mars, kommer över hälften av de 2 400 anmälda lagen från företagsvärlden. Störst är Volvo Cars och Ramirent med 40 anmälda lag vardera. Även Bonnierkoncernen, där Dagens industri ingår, ligger i topp med 35 anmälda lag. På sommaren finns både Vasakvartetten, en löparstafett med fyramannalag, och Vasastafetten, en löparstafett med tiomannalag, som är populära bland företag och andra organisationer.

– Vi ser en stor medvetenhet bland Dagens industris läsare om vikten av att ta hand om både sin hälsa och kopplingen till företagets mående och hur viktiga dessa faktorer är för att nå framgång både privat och yrkesmässigt. Vi kommer att fortsätta följa och bevaka näringslivet i de olika loppen under Vasaloppets arrangemang, säger Jonas Jonsson, redaktionschef på Dagens industri och ansvarig för redaktionens samarbeten med Vasaloppet.

Mer om Dagens industri
Dagens industri grundades 1976 och är Nordens största affärstidning. Mediehuset gör Sveriges viktigaste och bästa ekonomijournalistik både på bredden och på djupet och levererar varje dag affärsnytta till näringslivets beslutsfattare. Di täcker hela landet och har förutom centralredaktionen i Stockholm journalister på tio orter från Luleå i norr till Malmö i söder. Dagens industri består av papperstidningen, nyhetssajten di.se, tv-kanalen Di TV, magasinen Di Weekend och Di Dimension samt sajten Di Digital och databasen Nordic Tech List. Dagens industri ägs av Bonnier AB och ingår i Bonnier News.

www.di.se

 

Siste nyheter

Johan Eriksson med Auklandbron i bakgrunden. FOTO: Vasaloppet/Alexander Winther.

Johan Eriksson är tillförordnad VD för Vasaloppet

Vasaloppets utvecklingschef Johan Eriksson har utsetts till tillförordnad VD för Vasaloppet. En post han kommer att inneha åtminstone det kommande halvåret. Närmast på programmet står den digitala va...
Anton Karlsson drar före Emil Persson, Marcus Johansson och Andreas Holmberg på dagens träningstävling i Liared utanför Ulricehamn. FOTO: Fredrik Ljungström.

Anton Karlsson en sekund före Marcus Johansson

På söndagen genomförde Lager 157 Ski Team en träningstävling över 46 km på rullskidor i Liared utanför Ulricehamn. Totalt kom 40 åkare till start. Kampen om segern stod mellan tre av Lager 157 Ski Te...