Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Mattias Svahns företag Vasasvahn erbjuder både valla- och drickaservice under Vasaloppet. FOTO: Vasasvahn.

Mattias Svahns företag Vasasvahn erbjuder både valla- och drickaservice under Vasaloppet. FOTO: Vasasvahn.

Vasasvahn erbjuder både valla- och drickaservice

Vasaloppsveckan står för dörren och för många är vallningen och hur man ska få energitillförseln att fungera frågor som oroar.
Vasaloppsprofilen Mattias Svahn är en av många som erbjuder vallaservice. Utöver det har Vasasvahn också ett drickaservicepaket som är lite unikt.

Har man inte vana att valla sina skidor för ett långlopp så är det definitivt värt att fundera på att ta hjälp. Det finns många som erbjuder vallning under Vasaloppets olika lopp där Mattias Svahns företag Vasasvahn är ett.

– Vi erbjuder vallning under alla lopp under Vasaloppsveckan och vi finns på plats både Sälen och Mora. Vi vallar både glid och fäst efter att vi har testat ut den vallning som går bäst för dagen, säger Mattias och fortsätter;

– Vallningen bestämmer jag i samråd Magnar Dalen, som har 25 års erfarenhet av längdskidvallning i den yppersta världseliten.

Vasasvahn erbjuder också något som är unikt om man inte tillhör ett elitteam eller en större klubb. Det är en drickaservice som ligger utanför de ordinarie kontrollerna.

– Fördelarna är att du tjänar tid på att inte behöva stanna på de ordinarie vätskestationerna efter banan, du får istället flaskan i farten med hjälp av våra drickalangare, berättar Svahn.

– Därmed minskar du risken att gå tom på vätska och energi avsevärt. Med det här upplägget kommer du nära elitåkarnas proffsiga drickaservice, fortsätter Mattias.

Upplägget är så att man startar med ett vätskebälte med en flaska på ryggen. Via sex stationer efter banan ”pantar” man sin flaska och får en ny.

Läs mer på vasasvahn.se

 

Senaste nyheterna

Martin Ponsiluoma går ut med startnummer 9 på lördagens jaktstart i Kontiolahti. FOTO: Kalle Parkkinen/Bildbyrån.

Startlistor skidskyttevärldscupen Kontiolahti lördag

I morgon lördag fortsätter skidskyttevärldscupen i finska Kontiolahti. Herrarna åker jaktstart och damerna stafett. Vi kan se fram emot spännande och roliga tävlingar med tanke på de svenska åkarnas s...
fis_bild

Längdvärldscupens final i Peking ställs in

Internationella skidförbundet, FIS, har tillsammans med organisationskommittén för OS i Peking, kommit överens om att mot bakgrund av den nuvarande globala situationen med Covid-19 så kommer inga för-...