Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Medaljtrion på SM-sprinten: Viktor Thorn, Ulricehamns IF, silver, Calle Halfvarsson, Sågmyra SK, guld och Oskar Svensson, Falun Borlänge SK, brons. FOTO: Carl Sandin/Bildbyrån.
Medaljtrion på SM-sprinten: Viktor Thorn, Ulricehamns IF, silver, Calle Halfvarsson, Sågmyra SK, guld och Oskar Svensson, Falun Borlänge SK, brons. FOTO: Carl Sandin/Bildbyrån.

Vass Calle Halfvarsson tog SM-guld i sprint

Calle Halfvarsson reste sig snabbt efter gårdagens bottennapp på tremilen. Idag dominerande han SM-sprinten i stor stil.
– Det är kul att jag får ta ett SM-guld för Sågmyra och den lilla klubben. Det har nog hänt sedan tidigare men det var nog väldigt längesen, sa Calle till SVT Sport.

Viktor Thorn var snabbast i prologen närmast före Calle. Halfvarsson var säker segrare i både kvart och semi. Thorn vann sin kvart före Teodor Peterson. I semin var det ombytta roller

Finalen blev en riktigt snabb historia. Åktiden var tio sekunder snabbare än något annat heat i tävlingen.

I finalen gjorde Halfvarsson sitt segerryck i den sista långa backen.

– Jag hade haft en bra trend i den backen i varje heat. Jag var inställd på att det var där jag kunde avgöra, berättade Calle för SVT.

Viktor Thorn såg stark ut i finalen men i den backen hängde han inte med.

– Calle kom starkt i sista backen och jag är nöjd med att ta silver med tanke på att ingenting fungerade i går. Målet var att kunna avgöra där för medaljer, så det var bra att Calle kom där och drog upp tempot, menade Thorn.

Där bakom knep Oskar Svensson bronset före Teodor Peterson. Femma blev Anton Hedlund och sexa Olof Jonsson.

Resultatlista herrar final torsdag

Stege sprint herrar torsdag

Resultatlista herrar prolog torsdag

Siste nyheter

Linn Svahn är på plats med landslaget i Torsby och förbereder sig för VM-vintern. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Linn Svahn vet vad som krävs för att lyckas på VM

Linn Svahn slog längdskidvärlden med storm förra vintern. Några dagar före sin 20-årdag tog hon sin första världscupsseger på sprinten i Davos och när säsongen hastigt tog slut i början på mars hade ...
Johan Eriksson med Auklandbron i bakgrunden. FOTO: Vasaloppet/Alexander Winther.

Johan Eriksson är tillförordnad VD för Vasaloppet

Vasaloppets utvecklingschef Johan Eriksson har utsetts till tillförordnad VD för Vasaloppet. En post han kommer att inneha åtminstone det kommande halvåret. Närmast på programmet står den digitala va...