Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
racefox_gjerdalen

Vässa tekniken och nå drömtiden i skidloppet med Racefox Ski

Skidsäsongen står för dörren och många längtar efter att komma i toppform inför vinterns utmaningar i skidspåret. Men för att nå sin drömtid är en bra teknik avgörande. Racefox Ski är en digital personlig coach som följer med skidåkaren ut i spåret och ger röstbaserad feedback i realtid med fokus på förbättrad teknik. Skidåkare kan därmed fokusera på att träna rätt inför vinterns skidlopp: förra årets Vasalopps-deltagare som tränat med Racefox förbättrade sina sluttider med i snitt 36 minuter.

Oavsett om målet är att delta i Vasaloppet eller bara njuta av snön i motionsspåret hjälper den digitala personliga coachen Racefox Ski längdskidåkare att överträffa sig själva. Genom att skapa individuella träningspass hjälper Racefox till där man har som störst potential till förbättring för att få ut den bästa effekten av skidåkningen. På så vis tränar man alltid på rätt sak ute i spåret, på rullskidorna eller i stakmaskinen.

– Hemligheten för att lyckas i skidspåret är en bra teknik. Blir den skarpare så åker man skidor mer ekonomiskt och orkar bättre. Det är därför ännu viktigare att jobba med sin teknik än med uthållighet och styrka. Racefox Ski lägger upp en plan för att finslipa tekniken och ger skidåkaren personliga råd i realtid under varje pass, säger Christer Nordström, grundare av Racefox.

Racefox Ski används tillsammans med ett pulsbälte med inbyggd rörelsesensor och mäter bland annat kraften i stavtaget, båltrycket samt stabiliteten i åkningen. Det första steget är ett åttaminuters-test där Racefox tar reda på vilken nivå skidåkaren befinner sig på genom att analysera ett antal nyckelrörelser. Den AI-baserade coachen ger sedan röstbaserad feedback i realtid, direkt i mobilen, och ger även ifrån sig ett pip efter varje staktag som indikerar om skidåkaren ligger över eller under det målvärde som behövs för att klara av att utvecklas.

– Jag har framför allt blivit väldigt motiverad av Racefox Ski. Det är som att ha en personlig tränare som åker bredvid mig i spåret som hela tiden säger åt mig vad jag ska göra och berättar om jag gör rätt eller fel, säger Mattias Lövemark, IFK Västerås Skidklubb.

Förbättrad sluttid med Racefox Vasaloppet  Under flera år har Racefox samarbetat med Vasaloppet och tillsammans har de utvecklat tjänsten Racefox Vasaloppet, en premiumtjänst i appen Racefox Ski. Racefox Vasaloppet är till för att hjälpa deltagare att förbereda sig inför Vasaloppet på bästa möjliga sätt. I Racefox Vasaloppet får längdskidåkaren veta hur mycket träning som behövs och vad som krävs för att genomföra Vasaloppet på en viss tid.

Racefox Ski_Vasaloppet 1.jpg

Inför Vasaloppet 2019 förberedde sig cirka tio procent av deltagarna med Racefox Vasaloppet. De som tränat med Racefox hade i snitt förbättrat sin sluttid med 36 minuter, vilket kan jämföras med genomsnittet av alla åkare som klarade tio minuters förbättring.

– Racefox har bevisad effekt på skidåkares tävlingsprestationer och hjälper deltagare att förbereda sig på bästa sätt inför vinterns alla lopp. Racefox ger resultat för åkare på alla nivåer, men framför allt är det ett enkelt och roligt sätt att lära sig att bli en bättre skidåkare, säger Christer Nordström.

Produktinformation: 
En prenumeration på Racefox Ski kostar från 99 kr per månad. Racefox Ski Vasaloppet kostar 199 kr per månad. Appen kopplas till ett Racefox-bälte eller Polar H10-bälte.

För mer information, besök www.racefox.se eller Youtube.

Racefox Ski_Vasaloppet 2.jpg

Om Racefox 
Racefox är en svensk innovation och bygger på forskning från bland annat KTH (Kungliga Tekniska Högskolan) och RICE SICS (Swedish Institute of Computer Science). Racefox består av de två apparna Racefox Run och Racefox Ski och används tillsammans med ett pulsbälte. Racefox är officiell partner och digital coach till Göteborgsvarvet, Lidingöloppet och Vasaloppet. Bolaget grundades 2013 och har huvudkontor i Stockholm.

 

Siste nyheter

Märta Rosenberg från Duved tilldelas årets Charlotte Kalla-stipendium.

Årets Charlotte Kalla-stipendium till Märta Rosenberg

Märta Rosenberg är 18-åringen från Duved i Jämtland som i vintras blev bästa svensk på Ungdoms OS i Lausanne där hon tog guld i 5 kilometer klassiskt, silver i skicross och brons i sprint. Nu får hon ...
Jörgen Brink vill inspirera till sommarträning genom att bjuda in till virtuella Brink Tour på SkiErg.

Jörgen bjuder in till virtuella Brink Tour

Trefaldige Vasaloppsvinnaren Jörgen Brink vill ge alla tävlingssugna en fin utmaning under sommar och höst. Han bjuder in till en virtuell tour på SkiErg under namnet Brink Tour. – Jag hoppa att det ...