Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Trion Anders Aukland, Joar Thele och Simen Östensen vid en matpaus strax innan de passerade 53 mil på skidor. FOTO: Instagram Team Ragde Eiendom.

Trion Anders Aukland, Joar Thele och Simen Östensen vid en matpaus strax innan de passerade 53 mil på skidor. FOTO: Instagram Team Ragde Eiendom.

Världsrekord av Aukland, Thele och Östensen – mer än 53 mil i sträck

Vid lunchtid på söndagen så passerade trion Anders Aukland, Joar Thele och Simen Östensen 53 mil på skidor och satte därmed världsrekord i att åka längst i ett sträck. Trion ger sig dock inte med det utan färden fortsätter – kanske hela vägen mot 75 mil.

I fjol vid den här tiden på året var det flera åkare som åkte extremt långt på skidor. Då satte också norrmannen Henrik Sollie världsrekord med 53 mil, något som nu trion Aukland, Thele och Östensen har slagit.

Frågan är hur långt de orkar åka.

– Vi är nyfikna på hur det känns efter 600 kilometer. Det är då vi kommer ut på okänt vatten, sa Anders Aukland till NRK innan de startade tidigt på lördagsmorgoenn och då medgav att målet är att åka hela 750 kilometer.

Joar Thele sa så här till NRK vid lunchtid på söndagen:

– Kroppen börjar bli öm men den håller och går vidare. Jag kommer inte ge upp förrän jag har passerat minst 600 kilometer.

Senaste nyheterna

Britta Johansson Norgren är ute efter revansch och nya segrar i Visma Ski Classics kommande vinter. FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Johansson Norgren vill ha revansch

Britta Johansson Norgren, Lager 157 Ski Team, hade chansen att vinna Visma Ski Classics totalt för sjätte säsongen i rad i vintras. Köldskadorna hon fick på säsongens första lopp, Engadin La Diagonela...
Det blir fler och fler damåkare i Visma Ski Classics. När säsong XI sammanfattas så är 33 procent av Pro Teamens åkare damer.

Rekordmånga damåkare i Visma Ski Classics

När Visma Ski Classics säsong XI sammanfattas kan vi dra slutsatsen att andelen damåkare i Pro Touren ökar. Nu är 33 procent av Pro Teamens åkare damer - mer än någonsin tidigare och det är ett nytt r...