Trion Anders Aukland, Joar Thele och Simen Östensen vid en matpaus strax innan de passerade 53 mil på skidor. FOTO: Instagram Team Ragde Eiendom.

Trion Anders Aukland, Joar Thele och Simen Östensen vid en matpaus strax innan de passerade 53 mil på skidor. FOTO: Instagram Team Ragde Eiendom.

Världsrekord av Aukland, Thele och Östensen – mer än 53 mil i sträck

Vid lunchtid på söndagen så passerade trion Anders Aukland, Joar Thele och Simen Östensen 53 mil på skidor och satte därmed världsrekord i att åka längst i ett sträck. Trion ger sig dock inte med det utan färden fortsätter – kanske hela vägen mot 75 mil.

I fjol vid den här tiden på året var det flera åkare som åkte extremt långt på skidor. Då satte också norrmannen Henrik Sollie världsrekord med 53 mil, något som nu trion Aukland, Thele och Östensen har slagit.

Frågan är hur långt de orkar åka.

– Vi är nyfikna på hur det känns efter 600 kilometer. Det är då vi kommer ut på okänt vatten, sa Anders Aukland till NRK innan de startade tidigt på lördagsmorgoenn och då medgav att målet är att åka hela 750 kilometer.

Joar Thele sa så här till NRK vid lunchtid på söndagen:

– Kroppen börjar bli öm men den håller och går vidare. Jag kommer inte ge upp förrän jag har passerat minst 600 kilometer.

Senaste nyheterna

Fem unga åkare har tagits ut till Lager 157 Ski Team:s ungdomslag.

Fem åkare in i Lager 157 Ski Team:s ungdomslag

Intresset för att vara en del av Lager 157 Ski Team:s nya ungdomslag var jättestort. Av de dryga 60-talet intresserade har nu följande fem åkare valts ut: Anton Eriksson, Sollefteå skidor, Jonatan St...
Rikard Grip delar ut utmärkelsen Årets rookie till Stina Nilsson. FOTO: Håkan Blidberg.

Stina Nilsson Årets rookie!

Varje år delar svenska Svenska Skidskytteförbundet ut priset ”Årets rookie” till en aktiv skidskytt som tagit stora steg framåt i sin karriär under säsongen som gått. I år tilldelas priset en minst s...
Skidskyttelandslaget huvudtränare Johannes Lukas tillsammans med Sebastian Samuelsson och Martin Ponsiluoma redo för test. FOTO: Svenska Skidskytteförbundet.

Mittuniversitetet blir skidskyttets exklusiva testanläggning

Ett nytecknat samverkansavtal mellan Mittuniversitetet och Svenska Skidskytteförbundet säkerställer att Skidskyttelandslaget får tillgång till Mittuniversitetets spetskompetens avseende tester och for...