Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Nils Marius Otterstad har goda utsikter om en ny succésäsong. I vinter under namnet Team Centric. FOTO: Johan Trygg.
Nils Marius Otterstad har goda utsikter om en ny succésäsong. I vinter under namnet Team Centric. FOTO: Johan Trygg.

"Vi ska vinna allt i vinter igen"

Förra vintern dominerade Team Xtra Personell stort på herrsidan i Swix Ski Classics. Seger i alla deltävlingar. Dessutom vann Laila Kveli Vasaloppet och Susanne Nyström Tjejvasan.
– Vi ska vinna allt i vinter igen, säger managern Nils Marius Otterstad till Längd.se.
Vinterns segrar kommer de ta under nya namnet Team Centric.

Häromveckan meddelades att Team Xtra Personell blir Team Centric. I och med detta får teamet en större koppling till Sverige. Tjänsteföretaget Centric verkar i Sverige och har kontor i Stockholm, Göteborg och Malmö.

På tisdagen följde teamet upp sin presskonferens i Oslo med en i Stockholm. Allt för att lansera det nya teamnamnet och påvisa att man nu är både en norskt och ett svenskt lag.

Nu står en ny säsong för dörren och Team Centric tänker vara längst fram igen.

– Vi gillar att vara offensiva. Se på Auklands och Jerry, de lägger sig fram och kör på. Se på vår konkurrent Daniel Tynell han gör likadant. Det gillar vi, säger manager Otterstad och fortsätter;

– Det är på ett sätt ett gammalt sätt att åka skidor på. Som Björn Dählie och Per Elofsson gjorde. Vi tycker det är fler som borde göra på det sättet och åka med sån glädje.

Det är den mentaliteten teamet vill visa och som ska genomsyra teamet.

– Den attityden smittar av sig inom teamet när de andra ser att till exempel Jerry klarar det. Då ska de också själva klara det. Det här lyckades vi med förra året. Men nu kan vi inte tänka att vi inte kan bli bättre. Istället funderar vi hur vi kan utveckla oss än mer och bli ännu starkare, menar Otterstad.

anders_jens_laila_jerry.jpg
Fyra av Team Centrics åkare var på plats i Stockholm på tisdagen. Anders Aukland, Jens Eriksson, Laila Kveli och Jerry Ahrlin. FOTO: Johan Trygg.

Och detta på alla plan - som team, som åkare, mot sponsorer och mot media.

– Allt detta kan vi göra för att vi har det bra i skidspåret och för att vår motivation att komma först till Mora är större än hos våra konkurrenter. Vi måste vara offensiva och säga att vi ska vinna loppen.

– Och om vi inte vinner så har vi satsat allt och försökt. Den som inte försöker blir inte i topp.

Långloppscirkusen, nu i form av Swix Ski Classics, har ju haft en enorm utveckling de senaste åren. Bröderna Auklands team som Otterstad var med och startade 2007 var först ut med en teamsastsning vid sidan av förbunds- och klubbverksamheten som var mer eller mindre allenarådande tidigare.

Det har tillkommit många team de senaste säsongerna men det är fortfarande "de gröna" som har taktpinnen - nu i form av Team Centric.

Hade du kunnat förutspå en sådan här utveckling av långloppen?
– Absolut inte! Man blir väldigt ödmjuk när man ser de andra teamen. Man vet att det har kostat mycket krafter att få tag på resurser, få tag på åkare, stöttepelare runt omkring som föräldrar och vänner. Det kräver ganska mycket.

– Därför har vi lagt mycket kraft på att hjälpa andra team i Norge komma på banan. Vi menar att blir konkurrensen större så blir också produkten längdåkning större. De som ser på får en större upplevelse och det får vi också om vi vinner eller kommer på pallen.

Att Team Centric nu blir mer svenskt gör också att man kommer synas mer i Sverige. Otterstad och gänget vill också vara med och utveckla längdåkningen än mer i Sverige.

– Nu önskar vi gärna vara med och hjälpa fler team i Sverige. I Norge har vi varit med och visat hur vi byggt upp oss strategiskt, hur vi tänker sportsligt och hur vi tänker för att hämta resurser eller pengar från näringslivet. Det gör vi gladeligen i Sverige också.  

Om Centric
Centric är ett av Europas största, privatägda tjänsteföretag med 5000 anställda på kontor i Nederländerna, Belgien, Frankrike, Norge, Rumänien, Schweiz, Sverige och Tyskland. I Sverige erbjuder Centric bemanningstjänster för IT, finans- och vårdsektorn samt mjukvara till handeln. Företaget har kontor i Stockholm, Göteborg och Malmö.

www.centric.eu

Siste nyheter

Anton Karlsson drar före Emil Persson, Marcus Johansson och Andreas Holmberg på dagens träningstävling i Liared utanför Ulricehamn. FOTO: Fredrik Ljungström.

Anton Karlsson en sekund före Marcus Johansson

På söndagen genomförde Lager 157 Ski Team en träningstävling över 46 km på rullskidor i Liared utanför Ulricehamn. Totalt kom 40 åkare till start. Kampen om segern stod mellan tre av Lager 157 Ski Te...