Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Stina Nilsson och Charlotte Kalla kan konstatera att det inte blir något vinter-OS i Sverige 2026.
Stina Nilsson och Charlotte Kalla kan konstatera att det inte blir något vinter-OS i Sverige 2026.

Vinter-OS 2026 till Italien

När omröstningen om värdskapet för vinter-OS och Paralympics 2026 hölls i Lausanne på måndagskvällen så föll valet på Italien och Milano-Cortina. Italien vann omröstningen mot Sverige med 47-34.

Efter beskedet har Svenska skidförbundet skickat ut ett pressmeddelande med kommentarer från Charlotte Kalla och Stina Nilsson.

– Trist besked. Jag hoppades av hela mitt hjärta men ibland blir det inte som man önskar och vill. Vi får istället gratta Italien, Milano-Cortina till vinter OS 2026. Bara att bryta ihop och komma igen, som Per Elofsson sa efter ett lopp i Salt Lake City 2002, är Charlotte Kallas kommentar.

– OS är ett väldigt fint arrangemang oavsett var det hamnar, men givetvis hade jag och många andra verkligen hoppats på att vi skulle få det till Sverige. Men jag tror att Turin också blir en bra värd, säger Stina Nilsson.

Siste nyheter

Oskar Kardin vann Grönklitt Hill Race sex sekunder före Calle Halfvarsson. FOTO: Marcus Laggar.

Kardin tätt före Halfvarsson - Britta klar vinnare

Grönklitt Hill Race, som avgjordes i regnrusk på lördagsmorgonen, såg Oskar Kardin och Britta Johansson Norgren som segrare. I herrklassen var ett åtta åkare med till avgörandet upp till Toppstugan i...
petter_podcast

Podcast med Vasaloppsvinnaren Petter Eliassen

I senaste avsnittet av Visma Ski Classics poddcast, Livigno2Levi, intervjuas Vasaloppsvinnaren Petter Eliassen. Podden finns på Spotify och där du hittar poddar. I intervjun berättar Petter bland ann...