Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
ANNA HAAG har problem med en visdomstand. Foto: MOA MOLANDER KRISTIANSEN, www.kristiansen-sport.com

ANNA HAAG har problem med en visdomstand. Foto: MOA MOLANDER KRISTIANSEN, www.kristiansen-sport.com

Visdomstand ställer till det för Anna Haag på SM

En trilskande visdomstand gör att Anna Haag troligen inte finns på startlinjen vid dubbeljakten som inleder SM i Sundsvall på torsdag.
- Jag har fått äta penicillin några dagar för att infektionen i tanden inte ska sprida sig, berättar Anna, som inte hade bestämt sig för torsdagen igår kväll, men det lutade starkt åt att hon avstår tävlingen.

I såna fall missar Sundsvalls-publiken en ny duell mellan Anna Haag och Charlotte Kalla.
- Jag har varit hos tandläkaren och i helgen tränade jag inte. Egentligen var jag hemma från Otepää för att jag skulle träna i lugn och ro på hemmaplan, men det blev det inget av, säger Anna, som finns hemma i Östersund.
- Det är en tand som inte riktigt får plats och troligen blir det så att vi måste ta ut den efter säsongen. Sedan det fanns en viss infektionsrisk valde jag att ta tre dagar ledigt.
- Jag började träna igen under tisdagen och då kändes det lite segt. Men det repar sig snabbt, lovar vårt VM-hopp.

Avstår dubbeljakten?
- Just nu velar jag fram och tillbaka om torsdagen. Kommer att bestämma mig så fort jag får fatt på Magnus Ingesson, säger en villrådig Anna, som dock verkar ha bestämt sig för att inte starta i dubbeljakten på torsdag.
- Det lutar nog åt tävlingar på lördag och söndag för mig. SM känns ju inte livsviktigt, säger tjejen som kan känna sig säker på en VM-plats. Ja, Anna kan ju nästan välja vilka lopp hon vill köra i Liberec.
- Än har jag inte fått något klart besked och då känns det lite osäkert. Det blir bättre när jag vet säkert vad jag får åka på VM, men själv vill jag köra alla distansloppen plus stafetten.
I såna fall fyra VM-tävlingar för orsatjejen.

Inget SM-guld
- Än har jag inget individuellt SM-guld och det vore givetvis kul att få det. Men som sagt är inte SM något jag prioriterat i år, även om det är kul att åka.
Så det skulle vara roligare med en VM-medalj än ett SM-guld…?
- Nja, jag tror det är ett för högt mål för mig i år. Inte riktigt realistiskt, men i stafetten har vi en chans.
Anna Haag stannar i Östersund till på fredag om det inte blir någon SM-start på dubbeljakten.
- Då åker jag ner till Sundsvall på fredag och tävlar båda dagarna i helgen, säger hon.

 

Senaste nyheterna

Anton Karlsson fortsätter inom Visma Ski Classics. Nu som Sports Manager i företaget Wsportsmedia, som driver Visma Ski Classics. FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Anton Karlsson fortsatt en del av Visma Ski Classics

Nyligen kom beskedet att Anton Karlsson, Lager 157 Ski Team, avslutar sin karriär. Vasaloppstvåan försvinner dock inte från Visma Ski Classics. Karlsson blir anställd som Sports Manager av Wsportsmed...
recap_XI_cover

Podcast – Recap Visma Ski Classics säsong XI

I senaste avsnittet av Visma Ski Classics podcast Livigno2Levi så sammanfattar Teemu Virtanen säsong XI tillsammans med Visma Ski Classics VD David Nilsson och Vasaloppstvåan Anton Karlsson som nylige...
Emilie Fleten är en eftertraktad åkare efter en mycket stark säsong i Visma Ski Classics. Hamnar hon i ett svenskt eller norskt lag säsong XII? FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Silly Season: Svenska Pro Team jagar norska Fleten

Flera svenska och norska långloppsteam vill skriva kontrakt med norska Emilie Fleten som slutade trea i Visma Ski Classics säsong XI. – Jag hade inte räknat med att så många lag skulle vara intresser...