Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Erik Silfver och Alfred Buskqvist tog guld på teamsprinten vid rullskid-VM i Italien. FOTO: Svenska skidförbundet.

Erik Silfver och Alfred Buskqvist tog guld på teamsprinten vid rullskid-VM i Italien. FOTO: Svenska skidförbundet.

VM-guld till Buskqvist och Silfver

Den svenska duon Alfred Buskqvist och Erik Silfver åkte hem guld på teamsprinten vid rullskid-VM i Italien på fredagskvällen. Guldet kördes hem med en marginal på 2,2 sekunder till Norge på silverplats och 3,4 sekunder till Ukraina på bronsplatsen.

Det var Erik Silvfer som säkrade guldet på slutsträckan efter att Alfred Buskqvist sträckt ut fältet på sin sista sträcka. I mål var Silfver 15-20 meter före Norges Ragnar Bragvin Andresen.

– Det gick lättare än jag trodde, sa Silfver på Buskqvist Instagram live strax efter segern, när han berättade om avgörandet på slutsträckan mot Norge och Ukraina.

Herrtävlingen bestod av fem sträckor per åkare på den 2100 meter långa banan.

För Jackline Lockner och Linn Sömskar slutade teamsprinten med en fjärdeplats, knappa två sekunder från bronset som Ukraina tog. Ryssland vann före Italien.

I herrjuniorklassen blev det en femte plats för Anton Grahn och Ludvig Berg som hade 13 sekunder upp till bronsplatsen som Italien tog. Ryssland vann före Ukraina.

Resultat

Herrar

Damer

Herrjuniorer

Damjuniorer

Senaste nyheterna

Max Novak efter segern på Klarälvsloppet. Idag kraschade Novak rejält på cykel under ett träningspass på Gran Canaria. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Novak i cykelkrasch på Gran Canaria

Sommarens rullskidkung Max Novak visade sig inte samma flyt med större hjul under sig. Idag kraschade han rejält vid en träningstur på cykel på Gran Canaria. – Jag kom ner för en backe och skulle in...
När William Poromaa tänker på OS i Peking, då tänker han på medaljer. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Poromaa har OS-medaljer i tankarna

I vintras blev William Poromaa två gånger nia individuellt och snuddade vid bronset på stafetten vid VM i Oberstdorf, som förstaårssenior. Efter en mycket bra träningssommar stördes början av hösten ...
Lina Korsgren och Emil Persson dominerade Visma Ski Classics förra säsongen. I vinter kan du följa dem i Vinterstudion på SVT. FOTO: Visma Ski Classics.

Nytt fokus för Vinterstudion

Om en månad, helgen den 13–14 november, drar SVT igång 15:e säsongen av Vinterstudion. Då med Sverigepremiären i skidskytte från Idre. I vinter får vi inte se så mycket av världscupen längdåkning i V...