Erik Silfver och Alfred Buskqvist tog guld på teamsprinten vid rullskid-VM i Italien. FOTO: Svenska skidförbundet.

Erik Silfver och Alfred Buskqvist tog guld på teamsprinten vid rullskid-VM i Italien. FOTO: Svenska skidförbundet.

VM-guld till Buskqvist och Silfver

Den svenska duon Alfred Buskqvist och Erik Silfver åkte hem guld på teamsprinten vid rullskid-VM i Italien på fredagskvällen. Guldet kördes hem med en marginal på 2,2 sekunder till Norge på silverplats och 3,4 sekunder till Ukraina på bronsplatsen.

Det var Erik Silvfer som säkrade guldet på slutsträckan efter att Alfred Buskqvist sträckt ut fältet på sin sista sträcka. I mål var Silfver 15-20 meter före Norges Ragnar Bragvin Andresen.

– Det gick lättare än jag trodde, sa Silfver på Buskqvist Instagram live strax efter segern, när han berättade om avgörandet på slutsträckan mot Norge och Ukraina.

Herrtävlingen bestod av fem sträckor per åkare på den 2100 meter långa banan.

För Jackline Lockner och Linn Sömskar slutade teamsprinten med en fjärdeplats, knappa två sekunder från bronset som Ukraina tog. Ryssland vann före Italien.

I herrjuniorklassen blev det en femte plats för Anton Grahn och Ludvig Berg som hade 13 sekunder upp till bronsplatsen som Italien tog. Ryssland vann före Ukraina.

Resultat

Herrar

Damer

Herrjuniorer

Damjuniorer

Senaste nyheterna

Gustav Eriksson tog segern på 15 kilometer i Bruksvallarna efter diskningen av Johannes Eklöf. FOTO: Adam Karls Johansson.

Gustav Eriksson – vinnare efter diskningen av Eklöf

Snabbast i mål var Johannes Eklöf men eftersom han medvetet bröt mot teknikzonerna och stakade blev det istället IFK Mora SK-seger på 15 kilometer vid Sverigecupen i Bruksvallarna. Gustav Eriksson är ...
Hanna Öberg avslutade starkt och förde Sverige till tredje plats på stafetten i Östersund. FOTO: Maxim Thore/Bildbyrån.

Sverige spurtade ner Norge igen

Hanna Öberg spurtade ner Marte Olsbu Röiseland och fixade en tredjeplats till Sverige på världscupstafetten i Östersund. Sveriges andra spurtvinst mot Norge idag. Moa Olsson spurtade ju ner Fossesholm...
Johannes Eklöf var snabbast på dagens klassiska lopp i Bruksvallarna men diskades. Han stakade genom teknikzonerna. FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Styrkebesked för diskad Eklöf

Långloppsåkaren Johannes Eklöf stakade fort och hade snabbaste tid i Bruksvallarna klassiska lopp i Sverigecupen på söndagen. Men någon vinst blev det inte för Hallby-sonen som medvetet stakade i tek...