Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Erik Silfver och Alfred Buskqvist tog guld på teamsprinten vid rullskid-VM i Italien. FOTO: Svenska skidförbundet.

Erik Silfver och Alfred Buskqvist tog guld på teamsprinten vid rullskid-VM i Italien. FOTO: Svenska skidförbundet.

VM-guld till Buskqvist och Silfver

Den svenska duon Alfred Buskqvist och Erik Silfver åkte hem guld på teamsprinten vid rullskid-VM i Italien på fredagskvällen. Guldet kördes hem med en marginal på 2,2 sekunder till Norge på silverplats och 3,4 sekunder till Ukraina på bronsplatsen.

Det var Erik Silvfer som säkrade guldet på slutsträckan efter att Alfred Buskqvist sträckt ut fältet på sin sista sträcka. I mål var Silfver 15-20 meter före Norges Ragnar Bragvin Andresen.

– Det gick lättare än jag trodde, sa Silfver på Buskqvist Instagram live strax efter segern, när han berättade om avgörandet på slutsträckan mot Norge och Ukraina.

Herrtävlingen bestod av fem sträckor per åkare på den 2100 meter långa banan.

För Jackline Lockner och Linn Sömskar slutade teamsprinten med en fjärdeplats, knappa två sekunder från bronset som Ukraina tog. Ryssland vann före Italien.

I herrjuniorklassen blev det en femte plats för Anton Grahn och Ludvig Berg som hade 13 sekunder upp till bronsplatsen som Italien tog. Ryssland vann före Ukraina.

Resultat

Herrar

Damer

Herrjuniorer

Damjuniorer

Senaste nyheterna

Alexander Bolshunov har haft tandpromblem och opererats i käken två gånger. FOTO: Simon Hastegård/Bildbyrån.

Ny operation för Bolshunov

Alexander Bolshunov har ingen perfekt uppladdning inför OS-vintern. Den ryska stjärnan måste göra en andra operation i munnen på grund av en infektion i tandköttet. Hans tränare, Yuri Borodavko, rapp...
Stina Nilsson är tillbaka i träning efter sin ljumskskada meddelar hennes skyttetränare Jean-Marc Chabloz. FOTO: Håkan Blidberg/Svenska skidskytteförbundet.

Stina Nilsson tillbaka i träning efter ljumskskada

Stina Nilsson missade den rekordtidiga skidskyttetävlingen i Mora häromveckan. Detta efter att hon halkat sträckt ljumsken under ett träningspass. Nu är hon dock är tillbaka i full träning efter halk...