Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Det blir inte Volkswagen Cup i Piteå 5-6 december. FOTO: Piteå skidallians.

Det blir inte Volkswagen Cup i Piteå 5-6 december. FOTO: Piteå skidallians.

Volkswagen Cup i Piteå skjuts upp

I samråd med arrangerande Piteå Skidallians så har Svenska skidförbundet valt att pausa den första tävlingshelgen av Volkswagen Cup som var planerad till 5-6 december.

Beslutet tas efter att arrangerande Piteå Skidallians, på grund av de skärpta allmänna råd som gäller i Norrbotten, inte kan arrangera tävlingarna med sin tänkta arrangörsstab.

Svenska skidförbundet kommer däremot tillsammans med Piteå Skidallians inleda ett arbete för att se på möjligheterna att senare i vinter arrangera Volkswagen Cup i Piteå och återkommer i den frågan.

Volkswagen Cups nästa deltävling är planerad i Torsby 23-24 januari och enligt cupreglerna kommer besked om det blir tävlingar den 22 december.

Volkswagens Cups officiella webbplats: www.volkswagencup.se

Senaste nyheterna

Hanna Öberg vann sprinten i Kontiolahti efter fullt skytte och snabb åkning. FOTO: Kalle Parkkinen/Bildbyrån.

Hanna Öberg vann sprinten efter topplopp

De svenska skidskyttarna visar superform i Kontiolahti. Hanna Öberg vann damernas sprint i överlägsen stil drygt 20 sekunder före norskan Röiseland. Det var Hannas första sprintseger i världscupen. –...
William Poromaa blev 17:e man i jaktstarten i Ruka. FOTO: Tomi Hänninen/Bildbyrån.

Hösflot Kläbo ryckte till seger - Poromaa 17:e

Johannes Hösflot Kläbo släppte upp Aleksander Bolshunov och Emil Iversen halvvägs i jaktstartloppet i Ruka. Sedan avgjorde han till seger med ett ryck i sista backen. William Poromaa blev bäste svens...
Alexander Bolshunov, tvåa, Johannes Hösflot Kläbo, etta och Emil Iversen trea på jaktstarten i Ruka. FOTO: Tomi Hänninen/Bildbyrån.

Resultat Ruka 15 km fri stil jaktstart

Johannes Hösflot Kläbo spurtade hem segern på jaktstarten i Ruka och tog hem minitouren före Alexander Bolshunov och Emil Iversen. William Poromaa blev bäste svensk på 18:e plats.