Det blir inte Volkswagen Cup i Piteå 5-6 december. FOTO: Piteå skidallians.

Det blir inte Volkswagen Cup i Piteå 5-6 december. FOTO: Piteå skidallians.

Volkswagen Cup i Piteå skjuts upp

I samråd med arrangerande Piteå Skidallians så har Svenska skidförbundet valt att pausa den första tävlingshelgen av Volkswagen Cup som var planerad till 5-6 december.

Beslutet tas efter att arrangerande Piteå Skidallians, på grund av de skärpta allmänna råd som gäller i Norrbotten, inte kan arrangera tävlingarna med sin tänkta arrangörsstab.

Svenska skidförbundet kommer däremot tillsammans med Piteå Skidallians inleda ett arbete för att se på möjligheterna att senare i vinter arrangera Volkswagen Cup i Piteå och återkommer i den frågan.

Volkswagen Cups nästa deltävling är planerad i Torsby 23-24 januari och enligt cupreglerna kommer besked om det blir tävlingar den 22 december.

Volkswagens Cups officiella webbplats: www.volkswagencup.se

Senaste nyheterna

Team Ramuddens Jenny Larsson och Ida Dahl är laddade för nya framgångar när Visma Ski Classics fortsätter på söndagen. FOTO: Team Ramudden Instagram.

Lavinrisk ändrar bana och starttider för Toblach-Cortina

Andra deltävlingen på Visma Ski Classics, Toblach-Cortina i Italien, flyttades från lördagen till i morgon söndag på grund av kraftigt snöfall i tävlingsområdet. Nu ändras också banan på grund av lavi...
Martin Ponsiluoma, bilden, och Sebastian Samuelsson är Sveriges hopp på herrarnas masstart i Antholz i morgon. FOTO: Jasmin Walter, Gepa Pictures/Bildbyrån.

Startlistor skidskytte Antholz söndag – stafett damer, masstart herrar

I morgon är det stafett för damer och masstart för herrar vid skidskyttevärldscupen i Antholz-Anterselva i Italien. Damstafetten startar 12.45. Herrloppet startar 15.05.
Charlotte Kalla i samspråk med Therese Johaug efter lördagens lopp i Lahtis. I morgon åker Kalla första sträcka för Sverige och Johaug andra för Norge. FOTO: Kalle Parkkinen/Bildbyrån.

Startlistor världscupen Lahtis – stafetter söndag

På söndagen väntar stafetter vid världscupen i Lahtis. Damstafetten startar 09.30 och herrstafetten har start 10.40.