Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Det blir inte Volkswagen Cup i Piteå 5-6 december. FOTO: Piteå skidallians.

Det blir inte Volkswagen Cup i Piteå 5-6 december. FOTO: Piteå skidallians.

Volkswagen Cup i Piteå skjuts upp

I samråd med arrangerande Piteå Skidallians så har Svenska skidförbundet valt att pausa den första tävlingshelgen av Volkswagen Cup som var planerad till 5-6 december.

Beslutet tas efter att arrangerande Piteå Skidallians, på grund av de skärpta allmänna råd som gäller i Norrbotten, inte kan arrangera tävlingarna med sin tänkta arrangörsstab.

Svenska skidförbundet kommer däremot tillsammans med Piteå Skidallians inleda ett arbete för att se på möjligheterna att senare i vinter arrangera Volkswagen Cup i Piteå och återkommer i den frågan.

Volkswagen Cups nästa deltävling är planerad i Torsby 23-24 januari och enligt cupreglerna kommer besked om det blir tävlingar den 22 december.

Volkswagens Cups officiella webbplats: www.volkswagencup.se

Senaste nyheterna

Vallelungadalen i italienska Sydtyrolen bjuder på suveräna förhållanden för längdåkning. FOTO: Benjamin Pfitscher.

La Venosta – en dold pärla för längdåkning

I kanten av italienska Sydtyrolen, nära gränserna till Schweiz och Österrike, breder den mystiska och charmiga Vallelungadalen ut sig i all sin skönhet. Nu är det dags att visa upp denna dolda pärla f...
Joni Mäki tog dubbla segrar vid finska cupen i Taivalkoski i helgen. FOTO: Touho Häkkinen.

Dubbla segrar för Joni Mäki

Joni Mäki vann både lördagens sprint och söndagens distanslopp vid finska cupen i Taivalkoski. På damsidan vann Katri Lylynperä sprinten och Kerttu Niskanen distansloppet.