Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

I vinter kommer We & Sports Club att utveckla ett teamkonceptet inom längdåkning. FOTO: We & Sports.

I vinter kommer We & Sports Club att utveckla ett teamkonceptet inom längdåkning. FOTO: We & Sports.

We & Sports startar ny förening och utvecklar teamkoncept

We & Sports i Östersund startar en ny förening med tre olika verksamhetsområden: campverksamhet, olika idrottsteams med fokus på övergången från junior- till seniorsatsning samt projekt med fokus på att främja mental hälsa hos ungdomar.
Under säsongen 2020-2021 kommer We & Sports Club att utveckla teamkonceptet tillsammans med de tre första åkarna inom längdskidor.

We & Sports Club är en unik idrottsförening. Klubben finns till för alla idrottare oavsett vilken idrott som utövas, med fokus på att stärka medlemmarnas mentala hälsa. Genom främjande och förebyggande metoder ger klubben medlemmar tillgång till verktyg att hantera olika utmaningar.

Föreningen har tre olika verksamhetsområden, campverksamhet för ungdomar och vuxna, olika idrottsteams med fokus på övergången från junior- till seniorsatsning samt nya projekt som fokuserar på att främja mental hälsa hos ungdomar.

We & Sports Clubs camper syftar till att träna både fysiskt och mentalt och är till för ungdomar från 12-16 år samt vuxna. Camperna genomförs i Östersund i samarbete med Östersunds kommun. Camperna blandar sociala aktiviteter med fysisk träning och utbildning i mental hälsa.

– Vi fokuserar på utveckling genom god mental hälsa. Det mentala är minst lika viktigt som det fysiska, säger ordförande i klubben, Kristina Söderlund.

– Barn och ungdomar som rör på sig genom aktivitet och rörelse utvecklar sin kroppsuppfattning, motorik och koncentrationsförmåga – så satsningar som dess behövs verkligen. Detta läger belyser också hela människans välbefinnande, och det är otroligt viktigt att även prata om psykisk hälsa i samhället och inom idrotten, säger Göran Matzén, projektledare och handläggare på Kultur- och Fritidsförvaltningen.

We & Sports Teams är till för dem som ska ta steget från junior till senior och fyllt 18 år som inte är med i något utvecklinglag eller landslag och som vill nå så långt som möjligt inom sin idrott. Satsningen syftar till att skapa och säkra en sund och gedigen bas för idrottarna att stå på vid karriärbyten senare i livet. Under säsongen 2020-2021 kommer We & Sports Club att utveckla teamkonceptet tillsammans med de tre första åkarna inom längdskidor.

– Vårt mål är att tillsammans skapa ett koncept som ger idrottare stöd i sin satsning nu och för framtiden, säger Ante Andersson initiativtagare till klubben och till We & Sports.

– Jag ser fram emot att få träna och tävla så mycket som möjligt och få känna glädjen med att utvecklas så långt som möjligt, säger Paige Lembke som är en av de tre åkare som valt att tävla för klubben.

Det tredje verksamhetsområdet handlar om att skapa fler förutsättningar för nya projekt som syftar till ungdomars förbättrade mentala hälsa.

– Det här området kan bli hur stort som helst säger Ante Andersson, behovet av nya insatser är enormt och vi vet att Sveriges ungdomar behöver hjälp och stöd.

Senaste nyheterna

Johanna Hagström öser på för fullt under ett träningsrace med landslaget i Vålådalen häromdagen. I vinter är Hagströms klara mål en plats i det svenska sprint-VM-laget. FOTO: Lukas Johansson/Svenska skidförbundet.

Hagström ser sig själv som en VM-åkare i vinter

Den 22-årige Team Bauhaus-åkaren Johanna Hagström kan se tillbaka på en lång och bra försäsong. Självförtroendet är på topp för den unga sprinttalangen från Falköping. – Som det känns så ska jag var...
I området kring Ylläs och Levi i norra Finland kan man åka på natursnö på flera ställen nu. FOTO: Levi Ski Resort.

Fina förhållanden på natursnö i norra Finland

Det har kommit mycket snö i finska Lappland den senaste tiden så du kan åka skidor på många ställen som har natursnö. Tillsammans med vår finska systersajt Kestävyysurheil.fi har vi gjort en översikt...