Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Per-Öyvind Torvik från Optima Ski visar diagonalåkning på Optima Ski:s läger i Vålådalen i början på vinter. I morgon kväll håller Optima Ski webinar kring diagonalåkning. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Per-Öyvind Torvik från Optima Ski visar diagonalåkning på Optima Ski:s läger i Vålådalen i början på vinter. I morgon kväll håller Optima Ski webinar kring diagonalåkning. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Webinar: Diagonalteknik

Optima Ski med Oskar Svärd fortsätter att erbjuda webinars om teknik och träning.
I morgon onsdag 20.00 är det dags för ett webinar om diagonalteknik.

Elitåkare som Oskar själv kommer givetvis att staka Vasaloppet men för de allra flesta är inte ren stakning det snabbaste sättet att ta sig mellan Sälen och Mora.

Så här presenterar Optima Ski vad man kommer prata om på onsdagskvällen:

”Detta webinar är med fokus på modern diagonalteknik. Tidigare har vi haft ett starkt fokus på stakning men vi vet att det finns mycket få som är tränade för att kunna staka hela Vasaloppet. Vi kommer i detta webinar att visa skillnaden mellan turåkaren och längdåkaren. Vi kommer att ge goda råd om hur du kan förbättra dig tekniskt och hur du kan spara många minuter på tekniska förbättringar i diagonalåkningen”.

Webinaret är för Optima Ski:s medlemmar. Tidpunkten är alltså onsdag 24 februari, klockan 20.00.

Här hittar du webinaret och ser hur du blir medlem om du är intresserad.

Senaste nyheterna

Martin Ponsiluoma går ut med startnummer 9 på lördagens jaktstart i Kontiolahti. FOTO: Kalle Parkkinen/Bildbyrån.

Startlistor skidskyttevärldscupen Kontiolahti lördag

I morgon lördag fortsätter skidskyttevärldscupen i finska Kontiolahti. Herrarna åker jaktstart och damerna stafett. Vi kan se fram emot spännande och roliga tävlingar med tanke på de svenska åkarnas s...
fis_bild

Längdvärldscupens final i Peking ställs in

Internationella skidförbundet, FIS, har tillsammans med organisationskommittén för OS i Peking, kommit överens om att mot bakgrund av den nuvarande globala situationen med Covid-19 så kommer inga för-...