Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Heidi Weng vann idag och går en spännande match mot Ingvild Flugstad Östberg i morgon om totalsegern i Tour de Ski. FOTO: Jon Olav Nesvold/Bildbyrån.
Heidi Weng vann idag och går en spännande match mot Ingvild Flugstad Östberg i morgon om totalsegern i Tour de Ski. FOTO: Jon Olav Nesvold/Bildbyrån.

Weng till topps - Haag elva

Heidi Weng fick snabb revansch efter fallet på upploppet i torsdags. Idag vann Weng masstarten i Val di Fiemme och utmanar nu definitivt om totalsegern i Tour de Ski. I morgon går Weng ut bara 1,8 sekunder efter Ingvild Flugstad Östberg.
Anna Haag blev bäste svensk i mål på elfte plats.

– Jag vet att jag kan köra väldigt fort. Jag kan ha en bra eller sämre dag. Men jag är så glad för i dag, det var en galen dag, kommenterade Weng för SVT Sport.

Östberg tog spets när loppet startade men och efter halva loppet så drog Weng och Östberg ifrån övriga. Men Östberg tröttnade och hade svårt att få fast skidorna.

Weng gick ifrån till seger med 7,6 sekunders marginal till Krista Parmakoski. österrikiskan Teresa Stadlober, Österrike, tog sin första pallplats när hon slutade trea. Östberg tog sig i i mål som femma, 35 sekunder bakom Weng.

Inför avgörandet uppför Alpe Cermis i morgon så leder nu Östberg med 1,8 sekunder före Weng. Trea är Krista Pärmäkoski och hon är dryga en och en halv minut bakom tätduon.

Anna Haag hängde med i tätklungan i knappa fyra kilometer innan hon fick släppa. I mål var hon nära en och en halv minut bakom Weng.

I sammandraget inför sista etappen ligger nu Anna Haag på tionde plats.

Övriga svenska tjejer placerade sig enligt följande i dag: Maria Nordström (20), Jennie Öberg (21), Evelina Settlin (22), Emma Wikén (23) och Linn Sömskar (25)

Resultat Tour de Ski, Val di Fiemme
Damer 10 km masstart, klassisk stil

1. Heidi Weng 29:07.9
2. Krista Pärmäkoski + 7.6
3. Teresa Stadlober + 8.6

11. Anna Haag + 1:29.2
20. Maria Nordström + 1:56.8
21. Jennie Öberg + 2:05.8
22. Evelina Settlin + 2:13.9
23. Emma Wikén + 2:17.3
25. Linn Sömskar + 2:19.8

Komplett resultat

Totalställning i touren inför sista etappen

 

Siste nyheter

Linn Svahn är på plats med landslaget i Torsby och förbereder sig för VM-vintern. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Linn Svahn vet vad som krävs för att lyckas på VM

Linn Svahn slog längdskidvärlden med storm förra vintern. Några dagar före sin 20-årdag tog hon sin första världscupsseger på sprinten i Davos och när säsongen hastigt tog slut i början på mars hade ...
Johan Eriksson med Auklandbron i bakgrunden. FOTO: Vasaloppet/Alexander Winther.

Johan Eriksson är tillförordnad VD för Vasaloppet

Vasaloppets utvecklingschef Johan Eriksson har utsetts till tillförordnad VD för Vasaloppet. En post han kommer att inneha åtminstone det kommande halvåret. Närmast på programmet står den digitala va...