Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Kaisa Mäkäräinen, Dorothea Wierer och Ekaterina Yurlova-Percht på pallen efter sprinten i Hochfilzen. FOTO: GEPA pictures/Hans Osterauer.
Kaisa Mäkäräinen, Dorothea Wierer och Ekaterina Yurlova-Percht på pallen efter sprinten i Hochfilzen. FOTO: GEPA pictures/Hans Osterauer.

Wierer i topp - Brorsson tolva

Skidskyttevärldscupen rullade idag vidare med sprint i Hochfilzen. Bäst av de svenska damerna åkte Mona Brorsson som slutade tolva.
Det blev tight om segern där Dorothea Wierer vann sex tiondelar före Kaisa Mäkäräinen.

Mona Brorsson hade en bom i stående och var 56,8 sekunder bakom Wierer. Segrande Wierer och Mäkäräinen hade också en bom i stående.

Mona åkte klart snabbast av de svenska tjejerna och har visat en stabil nivå i inledningen på säsongen.

– Jag är lite förvånad men jag är såklart jättenöjd. Jag har aldrig varit så här nära i tid, förutom när jag varit i toppform. Att kunna prestera så här i december. Jag är jätteglad, kommenterade Mona sin insats för SVT.

– Förhoppningen är att detta ska var någon slags grundform. Vi har tränat hårt och ska vara bäst efter nyår, fortsatte hon.

Linn Persson hade en bom i liggande och var runt halvminuten efter Brorsson på 30:e plats.

Hanna Öberg blev 35:a med två bom i stående. Hanna som precis kom tillbaka efter sjukdom som gjorde att hon missade de senaste tävlingarna.

– Klart det var tufft, jag hade inte förväntat mig nått annat. Kroppen är inte som den var förra veckan direkt, sa Hanna till SVT.

Emma Nilsson slutade 42:a med samma skjutresultat som Öberg. Anna Magnusson hade en tung dag med totalt fyra bommar och blev 82:a.

Resultat finns här.

 

Siste nyheter

Johan Eriksson med Auklandbron i bakgrunden. FOTO: Vasaloppet/Alexander Winther.

Johan Eriksson är tillförordnad VD för Vasaloppet

Vasaloppets utvecklingschef Johan Eriksson har utsetts till tillförordnad VD för Vasaloppet. En post han kommer att inneha åtminstone det kommande halvåret. Närmast på programmet står den digitala va...
Anton Karlsson drar före Emil Persson, Marcus Johansson och Andreas Holmberg på dagens träningstävling i Liared utanför Ulricehamn. FOTO: Fredrik Ljungström.

Anton Karlsson en sekund före Marcus Johansson

På söndagen genomförde Lager 157 Ski Team en träningstävling över 46 km på rullskidor i Liared utanför Ulricehamn. Totalt kom 40 åkare till start. Kampen om segern stod mellan tre av Lager 157 Ski Te...