Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Emma Wikén öppnade säsongen med seger närmast före Lina Korsgren i Bruksvallarna. FOTO: Rolf Zetterberg.
Emma Wikén öppnade säsongen med seger närmast före Lina Korsgren i Bruksvallarna. FOTO: Rolf Zetterberg.

Wikén och Jespersen snabbast i Bruksvallarna

Emma Wikén, Åsarna och norrmannen Chris André Jespersen hade bäst fart under skidorna på Bruksvallsloppets fristilsrace på lördagen.
Emma vann knappa tio sekunder före långloppsåkaren Lina Korsgren, Åre längdskidklubb. Jespersen tog kommandot i tävlingen när inte teamkompisen Petter Northug kom till start. Chris vann dryga halvminuten före Åsarnas Simon Lageson.

Det blev alltså inget av Petter Northugs upphaussade start i Bruksvallarna. Hans träningskompis Jespersen hade dock inga problem att köra hem segern närmast före Simon Lagesson och bakom honom följde tre norrmän.

Andre svensk blev Hudiksvalls Anton Lindblad som sexa en minut och tolv sekunder efter Jespersen. Anton hade 13 sekunders marginal till SK Bores Filip Danielsson som sjua.

I damklassen var Emma Wikén ensam A-landslagsåkare till start. För övriga blir premiären i Gällivare nästa helg. Emma vann men långloppsesset Lina Korsgren visade att skejttakterna fortfarande sitt i och var 9,8 sekunder bakom på 10-kilometersloppet. Det blev norskt på tredje plats genom Berit Mogstad.

Sedan var det två dalaåkare som fyra och femma. Frida Erkers, IFK Mora hade knappa fyra sekunders marginal till Falun Borlänges nyförvärv Moa Molander Kristiansen.

Resultat D 21

Resultat H 21

 

Siste nyheter

På söndag körs ett träningsrace över 65 kilometer i Orsa Grönklitt på långloppseliten på plats. FOTO: Marcus Laggar.

Starkt startfält på träningsrace i Orsa Grönklitt

På söndag 27:e september körs ett träningsrace på rullskidor över 65 kilometer i Orsa Grönklitt. Ett 40-tal åkare är inbjudna och det är ett starkt startfält som kommer till start. I startlistan finn...
Svenska landslagets vallachef Petter Myhlback börjar bli tveksam till om någon testapparat för att kolla fluor på skidorna blir klar till kommande säsong. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Blir det verkligen något fluorförbud i vinter?

Fler och fler röster höjs för att internationella skidförbundet, FIS och internationella skidskytteförbundet, IBU, ska skjuta på fluorförbudet. Detta givetvis med tanke på att det ännu inte kunna visa...
Eirik Torbjørnsen från Birken och Bård Bakke från Salomon är glada över att de signerat ett samarbetsavtal fram till 2025. FOTO: Salomon.

Salomon och Birken blir samarbetspartners

Salomon och Birken har i dag signerat ett samarbetsavtal fram till 2025. Birken skifestival, som med Birkenbeinerrennet ingår i Visma Ski Classics, är en deltävlingarna i nya Grand Classics. – Vi är ...