Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

William Poromaa och Frida Karlsson hade bäst fart på landslagets träningsrace i Vålådalen idag. FOTO: Instagram/skiteamswexc.

William Poromaa och Frida Karlsson hade bäst fart på landslagets träningsrace i Vålådalen idag. FOTO: Instagram/skiteamswexc.

William Poromaa och Frida Karlsson snabbast på träningsrace

Idag körde landslaget träningsrace över 10 och 15 kilometer i fri stil i Vålådalen. Snabbast var samboparet William Poromaa, Åsarna IK och Frida Karlsson, Sollefteå skidor.
– Ett bra race under lite tuffa förhållanden, säger landslagschefen Anders Byström på Instagram.

Landslaget brukar inte berätta om resultat från träningsrace men idag så berättar Anders Byström på skiteamswexc, officiellt Instagramkonto för Svenska skidförbundets längdverksamhet, att det var William Poromaa som var snabbast bland herrarna och Frida Karlsson hade bäst tid bland damerna.

– Det var ganska tuffa förhållande eftersom det är mjukt och lite sörjigt i spåret. Det var ett bra lopp. Jag känner av i halsen nu att jag stått och skrikit längs banan, säger Byström.

Det är nu bara tre veckor kvar till den officiella säsongspremiären i Bruksvallarna och åkarna håller förstås på att vässa tempot. Ytterligare en vecka senare är det dags för världscuppremiär i Ruka, Finland.

Senaste nyheterna

Vallelungadalen i italienska Sydtyrolen bjuder på suveräna förhållanden för längdåkning. FOTO: Benjamin Pfitscher.

La Venosta – en dold pärla för längdåkning

I kanten av italienska Sydtyrolen, nära gränserna till Schweiz och Österrike, breder den mystiska och charmiga Vallelungadalen ut sig i all sin skönhet. Nu är det dags att visa upp denna dolda pärla f...
Joni Mäki tog dubbla segrar vid finska cupen i Taivalkoski i helgen. FOTO: Touho Häkkinen.

Dubbla segrar för Joni Mäki

Joni Mäki vann både lördagens sprint och söndagens distanslopp vid finska cupen i Taivalkoski. På damsidan vann Katri Lylynperä sprinten och Kerttu Niskanen distansloppet.