Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
I sommar blir rullskidtouren World Classic Tour virtuell och alla som vill kan delta och samtidigt stötta sitt favoritteam. FOTO: World Classic Tour.
I sommar blir rullskidtouren World Classic Tour virtuell och alla som vill kan delta och samtidigt stötta sitt favoritteam. FOTO: World Classic Tour.

World Classic Tour blir virtuell


Femte upplagan av rullskidtouren World Classic Tour ställs in på grund av Covid-19. Nu lanseras istället Virtual World Classic Tour. Det är öppet för alla intresserade att delta och man kan stötta sitt favoritteam genom sitt deltagande.

De tre arrangörerna: Blink Festivalen, Alliansloppet och Toppidrettsveka har fått ändra sina planer och anpassa sina evenemang i enlighet med de begränsningar som gäller och nu lanserar man Virtual World Classic Tour.

I Virtual World Classic Tour kan alla kan delta och anmälan öppnar den 8 juni.

Konceptet är enkelt:
Man genomför tre olika etapper under tre helger i juni och juli. Man väljer en distans, av tre olika, att åka och ett team att stödja för varje etapp
Stödet till teamet ske på två sätt: 1. Hälften av anmälningssavgiften går till laget. 2. Distansen man åker läggs till lagets totala distans.

Efter varje etapp publiceras en resultatlista baserad på distans och tid samt en resultatlista för teamen där alla kilometer räknas som åkt för det teamet.

Fina priser lottas ut bland alla deltagare efter varje etapp.

Virtual World Classic Tour är begränsad till 20 lag och registreringen stängs söndag 7 juni 2020.

Mer information om Virtual World Classic Tour och registreringen finns här:
https://www.worldclassictour.com/virtual-world-classic-tour/

 

Siste nyheter

Nu är åter 16-17 januari datumen som gäller för vinterns världscup i Ulricehamn. Bilden från 2017 när man arrangerade för första gången. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Nytt datum för World Cup i Ulricehamn

Till vintern väntas en sprinthelg när världscupen kommer till Lassalyckan och Ulricehamn. Nu har tävlingarna återgått till sitt ursprungliga datum, 16–17 januari 2021, för att inte krocka med SM-veck...
Det blir individuell start på rullskid-SM i Lidköping den 9 augusti. FOTO: Lidköpings VSK.

Individuell start på rullskid-SM i Lidköping

Efter önskemål från arrangerande Lidköpings VSK så har Svenska skidförbundets arbetsgrupp för rullskidor beslutat att ändra SM-tävlingen i Lidköping 9 augusti från masstart till individuell start.